13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalMirel Rădoi, favorit să revină în Superligă! Unde poate ajunge fostul selecționer

Mirel Rădoi, favorit să revină în Superligă! Unde poate ajunge fostul selecționer

Mirel Rădoi e gata să revină pe prima scenă a fotbalului românesc.

Mirel Rădoi, fost selecționer al echipei naționale de fotbal a României și antrenor la cluburi precum FCSB și Universitatea Craiova, se află în negocieri pentru preluarea băncii tehnice a celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Această posibilitate apare în contextul în care echipa covăsneană a renunțat recent la serviciile antrenorului german Bernd Storck, după o serie de patru înfrângeri consecutive în campionatul României.

Patronul clubului Sepsi, Laszlo Dioszegi, este în căutarea unui nou antrenor capabil să redreseze echipa, iar Rădoi pare să fie varianta principală luată în considerare, potrivit surselor citate de fanatik.ro. Rădoi este în prezent liber de contract, după ce a părăsit clubul Al-Jazira din Emiratele Arabe Unite în aprilie 2024, iar la momentul actual, el și-a concentrat atenția asupra afacerilor personale.

Cariera lui Mirel Rădoi

Mirel Rădoi și-a început cariera de antrenor în 2015, la FCSB, unde a stat pe banca tehnică pentru 29 de meciuri. Cu toate acestea, adevărata confirmare a valorii sale ca tehnician a venit în perioada în care a fost selecționer al echipei de tineret a României (U21). Sub conducerea lui, echipa a reușit să se califice în semifinalele Campionatului European de tineret din 2019, performanță care a dus și la calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În noiembrie 2019, Rădoi a fost numit selecționer al echipei naționale de seniori a României, dar mandatul său a fost marcat de eșecul calificării la Campionatul Mondial din 2022, ceea ce a dus la plecarea sa de la echipă în noiembrie 2021.

Ulterior, Rădoi a antrenat câteva echipe de club, precum Universitatea Craiova, dar și cluburi din străinătate, inclusiv în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Deși a avut câteva experiențe interesante, succesul notabil l-a ocolit, iar mandatul său la aceste echipe a fost relativ scurt.

Deși a fost legat de numeroase speculații cu privire la preluarea altor echipe, inclusiv revenirea la o echipă din România, Rădoi a preferat să se concentreze pe afacerile sale în ultima perioadă, conform propriilor declarații. La sfârșitul lunii august 2024, fostul selecționer a menționat că, momentan, nu urmărește evoluțiile din fotbal prea îndeaproape și se concentrează pe proiectele sale personale. Totuși, negocierile cu Sepsi Sfântu Gheorghe ar putea marca o revenire în prim-planul fotbalului românesc pentru Rădoi.

Sepsi Sfântu Gheorghe, un club care a progresat rapid în ultimii ani și care a avut prezențe constante în play-off-ul Ligii 1, este cunoscut pentru stabilitatea oferită antrenorilor și pentru dorința de a continua ascensiunea în fotbalul românesc. O colaborare între Rădoi și Sepsi ar putea oferi o nouă șansă de afirmare pentru fostul selecționer și, în același timp, ar putea aduce un suflu nou pentru echipa covăsneană.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...
Ultima oră
Pe aceeași temă