21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportFotbalMilano are o echipă în finala Champions League. Derby della Madonnina în...

Milano are o echipă în finala Champions League. Derby della Madonnina în „careul de ași”

Italia va fi reprezentată în finala Champions League, după ce AC Milan și Inter se vor duela în penultimul act al celei mai titrate competiții europene.

Inter Milano s-a calificat în „careul de ași” al Champions League după ce a eliminat-o pe Benfica Lisabona. Nerazzurii au câștigat prima manșă cu 2-0, iar în retur au remizat pe teren propriu, scor 3-3.

De cealaltă parte, AC Milan și-a asigurat biletele pentru semifinale după un alt duel 100% italian, cu Napoli. Trupa lui Stefano Pioli a remizat, 1-1, în returul disputat pe stadionul „Diego Armando Maradona”, după ce în tur învinsese cu scorul de 1-0.

Va fi al treilea duel milanez în fazele eliminatorii ale Champions League. Cele două echipe s-au mai întâlnit în semifinalele celei mai importante competiții continentale în 2003, precum şi în 2005, în sferturi. De fiecare dată, câștig de cauză a avut AC Milan.

La ultimile prezențe în semifinale, atât Inter (2010), cât și AC Milan (2007), au mers până la capăt și au câștigat marele trofeu.

Dacă va trece de Inter, AC Milan va disputa o nouă finală pe stadionul „Ataturk” din Istanbul. În 2005, rossonerii erau învinși de FC Liverpool, într-un meci intrat în analele fotbalului. Milan, antrenată la acea vreme de Carlo Ancelotti, a condus la pauză cu scorul de 3-0, dar a fost egalată în repriza secundă și a pierdut trofeul la loteria loviturilor de departajare.

Prima manșă a confruntării milaneze va avea loc pe 10 mai, iar returul este programat șase zile mai târziu, pe 16 mai.

Cealaltă semifinală le va pune față în față pe Real Madrid și Manchester City, într-o reeditare a meciului de poveste de anul trecut. Prima manșă e pe „Bernabeu”, iar returul se joacă în fieful britanicilor.

Finala UEFA Champions League din acest an se va disputa pe 10 iunie, la Istanbul, pe stadionul „Ataturk”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...
Ultima oră
Pe aceeași temă