17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFotbalMeciuri tari în play-off-ul pentru optimile Europa League

Meciuri tari în play-off-ul pentru optimile Europa League

Şahtior Doneţk o va înfrunta pe Olympique Marseille, iar Feyenoord Rotterdam va primi replica formaţiei AS Roma în cele mai interesante meciuri din play-off-ul pentru calificarea în optimile de finală ale Europa League.

Câştigătoarea competiţiei în 2009 (Cupa UEFA), Şahtior a acumulat nouă puncte într-o grupă cu FC Barcelona, FC Porto şi Antwerp în Liga Campionilor.

Duelul dintre Feyenoord şi AS Roma va fi o reeditare a primei finale a Europa Conference League (2022), câştigată de „giallorossi” cu 1-0, la Tirana.

Trei echipe portugheze vor evolua în această fază a competiţiei, Benfica, Sporting Lisabona şi Sporting Braga. Benfica va primi replica francezilor de la Toulouse, Sporting Lisabona o va întâlni pe Young Boys, iar Sporting Braga va juca împotriva azerilor de la Qarabag FK.

AC Milan o va înfrunta pe Rennes, RC Lens, vicecampioana Franţei, va evolua contra echipei germane SC Freiburg, iar Galatasaray o are ca adversară pe Sparta Praga.

Câştigătoarele grupelor din Europa League s-au calificat direct în optimile de finală: Brighton, Liverpool, West Ham United, Atalanta Bergamo, Bayer Leverkusen, Glasgow Rangers, Slavia Praga şi Villarreal.

Meciurile din barajul pentru optimi vor avea loc pe 15 şi 22 februarie.

Programul meciurilor din play-off-ul pentru optimile de finală:

Feyenoord Rotterdam – AS Roma
AC Milan – Rennes
RC Lens – SC Freiburg
BSC Young Boys – Sporting Lisabona
Benfica Lisabona – Toulouse FC
Sporting Braga – Qarabag FK
Galatasaray Istanbul – Sparta Praga
Şahtior Doneţk – Olympique Marseille

Finala competiţiei este programată pe 22 mai, pe Dublin Arena.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă