17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalLionel Messi, venituri colosale la Inter Miami! Ce sumă fabuloasă va încasa...

Lionel Messi, venituri colosale la Inter Miami! Ce sumă fabuloasă va încasa superstarul argentinian

Lionel Messi a părăsit Europa, după despărțirea de PSG, și s-a înțeles cu formația nord-americană Inter Miami, unde va încasa 500 de milioane de euro anual.

După 20 de ani de glorie, superstarul argentinian Lionel Messi părăsește scena fotbalului european pentru a se alătura clubului Inter Miami. Echipa patronată de David Beckham a câștigat cursa cu Al-Hilal și Barcelona pentru semnătura acestuia, astfel că septuplul câștigător al Balonului de Aur va evolua în Liga profesionistă nord-americană (MLS).

Surprinzător, Messi va fi remunerat la Miami cu un salariu anual de aproximtiv 13 milioane de euro, de trei ori mai puțin decât primea la PSG. Grosul veniturilor va fi asigurat de giganții Apple și Adidas, doi dintre sponsorii principali ai campionatului nord-american. Banii primiți de la cele două branduri uriașe i-ar aduce, combinat cu salariul, un venit anual fabulos, de aproximativ 500 de milioane de euro.

Messi, care pe 24 iunie va împlini 36 de ani, a confirmat mutarea într-un interviu acordat publicației spaniole „El Mundo Deportivo”. „În Europa singura mea idee era să merg la Barcelona. Însă, după ce am câştigat Cupa Mondială, iar dorinţa de a merge la Barca nu s-a concretizat, cred că a sosit timpul să merg în liga din Statele Unite pentru a trăi fotbalul într-un mod diferit şi a mă bucura mai mult în fiecare zi. Evident, cu aceeaşi responsabilitate şi dorinţă de a câştiga şi de a face mereu lucruri bune. Dar mai calm”, a spus Messi.

La Miami, Messi ar putea evolua alături de coechipierul său de la naționala Argentinei, Angel Di Maria. Acesta tocmai s-a despărțit de Juventus Torino și este în căutarea unui nou club. Chiar dacă rămânerea în Europa este prima opțiune, Inter Miami ar putea deveni o destinație tentantă, mai ales prin prisma relației excelente cu Leo Messi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă