12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportFotbalKonoplianka, pus pe liber de CFR Cluj

Konoplianka, pus pe liber de CFR Cluj

CFR Cluj i-a reziliat contractul fostului internaţional ucrainean Ievhen Konoplianka, care ajunsese la formaţia ardeleană în vara anului trecut.

„Mulţumim, Ievhen Konoplianka! Clubul CFR 1907 Cluj şi jucătorul Ievhen Konoplianka au ajuns la un acord privind încetarea amiabilă a contractului. Îi mulţumim pe această cale şi îi urăm mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanţii clubului CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

Fostul internaţional ucrainean a semnat contractul cu CFR Cluj la finalul lunii iulie a anului trecut, când a fost transferat de la KS Cracovia.

De-a lungul carierei, Konoplianka a avut 78 de apariţii şi 13 goluri pentru Schalke, dar şi 54 de apariţii şi 9 goluri pentru Sevilla, echipă alături de care a câştigat, în 2016, trofeul Europa League.

Ucraineanul a mai evoluat de 46 de ori la Şahtior Doneţk, formaţie cu care a câştigat campionatul în Ucraina, dar şi la Dnipro, pentru care a reuşit să înscrie 45 de goluri în 212 partide. În Gruia ajunsese după un an şi jumătate petrecut în Polonia, perioadă în care a îmbrăcat tricoul celor de la KS Cracovia.

Fost căpitan al naţionalei Ucrainei, Konoplianka a adunat 87 de selecţii la prima reprezentativă, pentru care a marcat 21 de goluri şi cu care a participat la trei ediţii consecutive ale Campionatului European: 2012, 2016 şi 2021.

Jucătorul în vârstă de 34 de ani a disputat doar patru partide pentru CFR Cluj în Liga 1 (54 de minute) şi una în preliminariile Europa Conference League (15 minute).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă