20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportFotbalJoan Laporta s-a decis! Cine va fi noul antrenor al Barcelonei

Joan Laporta s-a decis! Cine va fi noul antrenor al Barcelonei

Fostul jucător al Barcelonei, Thiago Motta, în prezent antrenor la Bologna, este principalul favorit să îi ia locul lui Xavi pe banca tehnică a formației „blaugrana”, dacă acesta din urmă își va da demisia.

Potrivit presei iberice, Thiago Motta este ţinta numărul unu a lui Joan Laporta, preşedintele clubului FC Barcelona, dacă Xavi va părăsi banca tehnică a catalanilor, în vara viitoare.

Eliminarea suferită de FC Barcelona în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, miercuri la Bilbao, la două săptămâni după eşecul suferit în faţa eternei rivale Real Madrid, în finala Supercupei Spaniei, a amplificat zvonurile referitoare la viitorul lui Xavi la gruparea „blaugrana”.

Antrenorul a reafirmat recent că va renunţa la funcţie la finalul sezonului, dacă nu va reuşi să cucerească niciun titlu în următoarele cinci luni. FC Barcelona ocupă în prezent locul al treilea în liga spaniolă, la opt puncte de liderul Girona, iar în Liga Campionilor va avea o misiune dificilă împotriva italienilor de la SSC Napoli, în optimile de finală.

Pe lista lui Laporta cu potențiali înlocuitori ai lui Xavi se mai află mexicanul Rafa Marquez, fostul jucător al lui FC Barcelona, care antrenează în prezent echipa a doua a clubului catalan.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
Ultima oră
Pe aceeași temă