18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleJaf la sediul FIFA

Jaf la sediul FIFA

Poliţia sud-africană a anunţat că investighează un jaf petrecut la sediul din Johannesburg al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA).

Comandantul poliţiei locale, Bheki Cele, a declarat la Pretoria că are deja unele indicii. „Ştim că a fost un jaf acolo, facem o investigaţie. Şapte replici ale trofeului Cupei Mondiale şi două tricouri au fost furate. Credem că spargerea a fost realizată de oameni care erau familiarizaţi cu sediul FIFA”, a declarat Cele. Făcând un bilanţ al infracţiunilor, Cele a menţionat că în total 316 de persoane din 27 de ţări au fost reţinute în Africa de Sud de la debutul Cupei Mondiale de fotbal până în prezent. „Dintre acestea, 207 au fost cetăţeni din Africa de Sud şi 109 au fost străini”, a precizat Cele. „Sunt Naţiunile Unite ale delictelor. Fiecare dintre voi are un reprezentant aici”, a continuat Cele adresându-se jurnaliştilor străini care au fost prezenţi la conferinţa de presă.

Potrivit şefului poliţiei din Africa de Sud, 90 la sută din reţineri sunt legate de furturi şi majoritatea acestor cazuri ar putea fi din cauza neglijenţei proprietarilor, care au lăsat, de exemplu, telefoane mobile şi laptopuri nesupravegheate. În timpul Cupei Mondiale, 225 ofiţeri de poliţie din 28 de ţări au fost deplasaţi în capitala administrativă a Africii de Sud pentru a coopera cu poliţia locală. „Succesul nostru până în prezent poate fi atribuit planului de securitate. Acesta e rezultatul unei organizări bine planificate a poliţiei şi al lucrului eficient, nu al norocului, aşa cum ar putea sugera unele persoane”, a completat Cele.

Închisoare pentru furt din cantonamentul Angliei

Ultimul caz este legat de echipa Angliei. Cinci angajaţi ai unui hotel de lux din Phokeng au fost condamnaţi la trei ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 6.000 de ranzi (640 de euro), deoarece au furat de la naţionala Angliei lenjerie intimă, bani şi diverse obiecte, informează Sky News. Potrivit sursei citate, angajaţii respectivi au furat şi un tricou al naţionalei SUA, primit de un jucător englez la schimb, după meciul din grupele Cupei Mondiale, precum şi o medalie decernată de FIFA. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Junior Metsi, a declarat că suma de bani furată este foarte mică, aproximativ 600 de euro, şi că angajaţii respectivi au fost mai mult interesaţi de suveniruri. „Tot ce s-a furat a fost recuperat şi hoţii sunt acum în spatele gratiilor”, a spus Metsi. 

Aproximativ 44.000 de ofiţeri suplimentari de poliţie au fost recrutaţi pentru a asigura securitatea la Cupa Mondială într-o ţară în care au loc 50 de crime, în medie, pe zi.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă