16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFotbalGALERIE FOTO. Agata Centasso e sexy-fotbalista Italiei

GALERIE FOTO. Agata Centasso e sexy-fotbalista Italiei

Fotbalista italiană Agata Centasso a devenit o adevărată vedetă pe rețelele de socializare datorită metodei sale mai neconvenționale de încurajare a fotbalului feminin: postarea de fotografii în bikini.

Supranumită și „cea mai frumoasă fotbalistă a Italiei”, Agata evoluează pe postul de mijlocaș stânga la echipa feminină a celor de la Veneția, din Serie B. Titlul i-a fost atribuit de mai multe publicații italiene, datorită formelor sale apetisante. Însă frumusețea brunetei este și cea care a ajutat-o să devină virală pe rețelele de socializare, notorietatea ei crescând constant în rândul pasionaților de fotbal și nu numai.

Bruneta postează în mod regulat pe Instagram, acolo unde se mândrește cu peste 57.000 de urmăritori, ce pot fi la curent cu viața frumoasei sportive și o pot admira în fotografii extrem de sexy, în care joacă fotbal în ținute sumare.

Întrebată despre activitatea din social media și carieră, italianca a răspuns că jonglează între responsabilitatea ei în fața fanilor de pe Instagram și activitatea din teren, motivând că totul este pentru binele sportului.

„Sunt fericită: o văd ca pe o oportunitate pentru că îmi permite să-mi fac sportul mai cunoscut. Vreau să ajut la creșterea vizibilității fotbalului feminin”, a declarat Centasso pentru publicația italiană Gazzetta dello Sport.

În același interviu, tânăra în vârstă de 34 de ani și-a amintit cum Instagramul a contribuit la dezvoltarea celebrității echipei sale. „A fost fundamental. Amintiți-vă că boom-ul în sportul nostru a venit în vara anului 2019, datorită faptului că Italia a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal feminin din Franța. De acolo s-a înregistrat o creștere enormă și datorită unor platforme precum Instagram, care oferă vizibilitate și apropie oamenii. Apoi, bineînțeles, trebuie să le exploatezi în mod corect pentru a câștiga credibilitate”.

Vorbind despre cum a intrat în fotbal, Agata a adăugat: „Interesul pentru sport nu a fost moștenit de la familie. Acasă m-au împins spre muzică, dans, pian. Dar am vrut să alerg. Așa că, în copilărie, m-am apropiat de baschet”.

Mijlocașa a spus că a abandonat baschetul la vârsta de 20 de ani, deoarece „a început să joace fotbal cu convingere”. De atunci, viața ei s-a învârtit în jurul fotbalului, mai ales că și soțul ei este fotbalist profesionist, evoluând pentru echipa Lavello din Serie D.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Acuzații de fraudă, corupție și manipulare financiară

Dezvăluiri șocante despre impunerea candidaților și cheltuirea banilor în interiorul partidului AUR, sub conducerea lui George Simion și a lui Marius Lulea.  Începe să...

Clotilde Armand cere verificări la departamentul de Urbanism al primăriei sector 1 cu privire la cele două incendii izbucnite luni

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, luni seara, că a cerut verificări la departamentul de Urbanism al primăriei cu privire la cele două...
Ultima oră
Pe aceeași temă