16.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSportFotbalFRF a înlocuit controversatul sponsor Nordis! Cine e noul partener

FRF a înlocuit controversatul sponsor Nordis! Cine e noul partener

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat încetarea colaborării cu Nordis și semnarea unui nou parteneriat cu Moov Leasing, platforma digitală românească de leasing operațional, care va sprijini activitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) pentru următorii cinci ani.

În urma încheierii parteneriatului cu Nordis, pe fondul unui scandal generat de dezvăluirile Recorder, FRF a căutat rapid un nou partener pentru a asigura continuitatea sprijinului oferit Comisiei Centrale a Arbitrilor. În acest context, marți, Federația Română de Fotbal a oficializat colaborarea cu Moov Leasing, o platformă românească de leasing operațional. Acest nou parteneriat va oferi sprijin logistic și financiar CCA, consolidând astfel pregătirea și dezvoltarea arbitrilor români pentru competițiile interne și internaționale.

Moov Leasing, noul sponsor al arbitrilor români

Noul contract, valabil pe o perioadă de cinci ani, are scopul de a îmbunătăți performanțele arbitrilor, atât din punct de vedere tehnic, cât și tehnologic. Moov Leasing se va implica activ în dezvoltarea infrastructurii pentru formarea arbitrilor și va introduce soluții digitale moderne, pentru a sprijini o mai bună pregătire a acestora. Logo-ul companiei va fi vizibil pe echipamentele arbitrilor în toate competițiile organizate de FRF, începând din această toamnă.

Potrivit comunicatului emis de FRF, colaborarea cu Moov Leasing are ca obiectiv dezvoltarea unui arbitraj corect și profesionist la nivel național, oferind resursele necesare pentru ca arbitrii să poată desfășura activitatea în condiții optime. Aceasta include accesul la tehnologie modernă, formare continuă și sprijin financiar, esențiale pentru creșterea performanței acestora.

Finalul colaborării cu Nordis, în contextul scandalului

Până în prezent, FRF avea un contract cu Nordis, valabil până în decembrie 2025, dar acesta a fost reziliat în urma scandalului iscat de investigația Recorder. Dezvăluirile au scos la lumină o schemă prin care compania Nordis a înșelat mai mulți clienți, vânzând același apartament către mai mulți cumpărători. Deși scandalul a avut un impact negativ asupra imaginii firmei, logo-ul Nordis a continuat să fie prezent pe echipamentele arbitrilor și în emisiunile de analiză din fotbalul românesc.

Cu toate acestea, presiunea publică și nevoia de a asigura transparență și integritate au determinat FRF să pună capăt parteneriatului mai devreme decât era prevăzut. Înlocuirea Nordis cu Moov Leasing reprezintă o nouă etapă pentru FRF, în încercarea de a asigura sprijinul necesar pentru dezvoltarea arbitrajului din România.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Datoria publică a României a crescut cu 16 miliarde de lei în iulie, ajungând la 52% din PIB

Datoria publică a României a crescut cu 16 miliarde de lei în luna iulie, atingând valoarea de 876,3 miliarde lei, conform datelor analizate de...

Contribuțiile la fondurile de pensii private Pilon II au atins un record în septembrie

Fondurile de pensii private Pilon II, care dețin poziția de cei mai mari investitori în acțiuni pe Bursa de Valori București (BVB), au atins...

Acord între România și Serbia pentru înființarea unor institute culturale

Executivul a aprobat, miercuri, prin memorandum, începerea negocierilor pentru un acord între Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Belgrad în vederea înfiinţării...
Ultima oră
Pe aceeași temă