15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalFIFA a dat verdictul! Luis Rubiales, interzis în fotbal pentru trei ani

FIFA a dat verdictul! Luis Rubiales, interzis în fotbal pentru trei ani

Fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales, a fost suspendat pentru o perioadă de trei ani de Comisia de Disciplină a FIFA.

Forul fotbalistic mondial a anunţat luni că l-a găsit vinovat pe oficialul spaniol de încălcarea articolului 13 din Codul FIFA.

„Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile”, a precizat FIFA.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale, disputată la Sydney şi câştigată de Spania, cu 1-0, în faţa Angliei, Luis Rubiales a sărutat pe buze una dintre jucătoarele echipei spaniole, Jenni Hermoso, într-un gest pe care aceasta nu l-a consimţit.

Incidentul respectiv a generat un scandal uriaş, în urma căruia Luis Rubiales şi Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine iberice, au fost îndepărtaţi din funcţiile lor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă