13.9 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalFC Liverpool „sparge banca” pentru transferul lui Moises Caicedo. Suma colosală plătită...

FC Liverpool „sparge banca” pentru transferul lui Moises Caicedo. Suma colosală plătită de „cormorani”

Clubul englez FC Liverpool a ajuns la un acord pentru transferul mijlocaşului ecuadorian Moises Caicedo de la formaţia Brighton & Hove Albion, în schimbul sumei de 111 milioane de lire sterline, un nou record pentru fotbalul britanic.

Liverpool a câştigat astfel licitaţia cu Chelsea pentru fotbalistul sud-american, după ce londonezii au oferit la rândul lor 100 de milioane de lire sterline în schimbul lui Caicedo.

Conducerea lui Brighton a acceptat imediat contraoferta „cormoranilor”, de 111 milioane de lire, ce depăşeşte vechiul record britanic, stabilit în luna ianuarie de Chelsea, care a plătit 107 milioane de lire pentru achiziţionarea argentinianului Enzo Fernandez.

Brighton l-a transferat pe Caicedo în februarie 2021, de la echipa ecuadoriană Independente del Valle, în schimbul sumei de 4 milioane de lire sterline.

Fotbalistul de 21 de ani este al treilea mijlocaş recrutat de Liverpool în această vară, după campionul mondial argentinian Alexis Mac Allister, transferat tot de la Brighton, pentru 35 de milioane de lire sterline, şi ungurul Dominik Szoboszlai, achiziţionat cu 70 de milioane de euro de la echipa germană RB Leipzig.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...

Irina Begu, în „sferturile” turneului ITF de la Wiesbaden

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Wiesbaden, după ce a învins-o în trei seturi pe elveţianca Simona...
Ultima oră
Pe aceeași temă