13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportFotbalFarul luminează către un nou titlu. Marinarii” au câștigat sezonul regulat

Farul luminează către un nou titlu. Marinarii” au câștigat sezonul regulat

Farul Constanța a câștigat derby-ul de pe teren propriu cu Rapid, în ultima etapă a sezonului regulat, scor 2-1, și intră în play-off de pe primul loc.

Disputat pe o ploaie torențială, meciul de la Ovidiu a început mai bine pentru giuleșteni, iar formația antrenată de Adrian Mutu a deschis scorul în minutul 14, atunci când Sefer l-a învins pe Aioani cu un șut de la marginea careului. Liderul a ripostat repede și a restabilit egalitatea în minutul 21, prin Artean, care a finalizat cu capul o centrare primită de la Borza.

Până la pauză, constănțenii au avut o bară și un gol anulat pe motiv de ofsaid, în timp ce Rapid a irosit o mare ocazie prin Dragoș Grigore.

Golul victoriei echipei lui Gică Hagi a fost înscris de Adrian Mazilu în minutul 50, portarul Horaţiu Moldovan scăpând în poartă mingea trimisă de tânărul jucător constănţean. Până la final, Rapid a mai avut câteva ocazii, dar Farul a știut să sufere și a pus mâna pe toate cele trei puncte, suficiente pentru a încheia sezonul regulat pe prima poziție.

La final, Hagi și-a lăudat elevii: „ Meritul este al jucătorilor, al meu este că am plănuit bine lucrurile. Noi am făcut lucrurile cum trebuie, jucătorii au făcut diferența”.

„Marinarii” debutează în play-off cu un meci pe teren propriu împotriva ocupantei locului 6, disputat de FCU Craiova și Sepsi. Echipa finanțată de Adrian Mititelu poate obține biletele pentru play-off dacă se impune pe terenul lui Hermannstadt, iar Sepsi pierde cu FCSB (n.r. meciurile s-au disputat după închiderea ediției). În caz contrar, locul 6 va fi decis de meciul direct programat joi.

Prima etapă din play-off-ul Ligii 1 se va disputa weekend-ul urmator. CFR Cluj primește vizita celor de la Rapid, iar FCSB se duelează cu Universitatea Craiova.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă