5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportFotbalFără case de pariuri pe tricourile echipelor din Premier League. De când...

Fără case de pariuri pe tricourile echipelor din Premier League. De când intră în vigoare decizia

Reprezentanții Premier League au ajuns la un acord cu cluburile pentru ca numele caselor de pariurilor sau cazinourilor online care sponsorizează echipele să nu mai figureze pe tricouri cu începere din sezonul 2025/2026.

Opt cluburi din cele 20 din Premier League au ca sponsor principal o casă de pariuri, iar perioada de trei ani până la aplicarea măsurii permite contractelor existente să fie duse până la capăt.

„Această regulă este rezultatul negocierilor dintre Premier League, cluburi şi Ministerul Culturii, Media şi Sporturilor, în cadrul unei reevaluări din partea guvernului britanic a legislaţiei privind jocurile de noroc”, a explicat Premier League într-un comunicat.

Spania şi Italia au interzis deja echipelor să afişeze logourile caselor de pariuri pe tricouri.

Guvernul britanic nu va interzice acest tip de sponsor pentru alte ligi din cauza altor mijloace financiare ale cluburilor.

Premier League, cu resursele imense obţinute din drepturile de difuzare în lumea întreagă îşi poate permite să renunţe la acest lucru în mod voluntar.

„Premier League lucrează împreună cu alte discipline sportive pentru a pune la punct un cod etic care priveşte contractele de sponsorizare în acest sector de activitate”, a mai anunţat liga engleză de fotbal.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...
Ultima oră
Pe aceeași temă