15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDoliu în fotbalul italian! Fostul mare antrenor Carlo Mazzone a încetat din...

Doliu în fotbalul italian! Fostul mare antrenor Carlo Mazzone a încetat din viață

Fostul antrenor Carlo Mazzone, celebru pentru lonvegitatea sa în Serie A şi entuziasmul său uneori debordant, a decedat la vârsta de 86 de ani.

„Salutăm un veritabil simbol al fotbalului italian”, a declarat preşedintele Federației Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, într-un comunicat. „El a inventat un stil unic, care a fost în acelaşi timp serios şi uman”, a mai spus Gravina.

Federația din peninsulă a menţionat că un minut de reculegere se va păstra înaintea tuturor meciurilor din prima etapă a campionatului de fotbal al Italiei, de sâmbătă până luni.

Mazzone, a cărui carieră de antrenor a debutat în 1968 şi s-a încheiat în 2006, deţine recordul de meciuri în prima ligă italiană pentru un antrenor (792), dar şi pentru toate competiţiile şi diviziile (1.278).

Între altele, Mazzone a antrenat echipele Fiorentina (1975-78), AS Roma (1993-96), Napoli (1997) sau Brescia (2000-03).

Palmaresul său se limitează la o Cupa Intertoto câştigată cu Bologna (1998).

„Carletto” este antrenorul care l-a lansat pe Francesco Totti la AS Roma şi a avut impact asupra carierelor lui Roberto Baggio, Enzo Francescoli sau Pep Guardiola, care i-a dedicat Liga Campionilor câştigată în 2009 cu FC Barcelona.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă