14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFotbalDeja vu în finala Europa League. FC Sevilla a cucerit trofeul pentru...

Deja vu în finala Europa League. FC Sevilla a cucerit trofeul pentru a șaptea oară

FC Sevilla a cucerit trofeul Europa League pentru a șaptea oară, după ce a învins-o pe AS Roma, cu scorul de 4-1, la loviturile de departajare, în finala desfăşurată la Budapesta.

Andaluzii au câştigat competiţia (Cupa UEFA/Europa League) pentru a şaptea oară, dintre care de trei ori trofeul a fost obţinut la penalty-uri (2007, 2014, 2023).

AS Roma rămâne cu performanţa de a fi jucat o finală europeană pentru al doilea an consecutiv, după ce anul trecut a câştigat prima ediţie a Europa Conference League.

Giallorossi au reuşit să marcheze primii în finala de la Budapesta, prin Paulo Dybala (35), dar Sevilla a fost echipa care a dominat jocul, reuşind egalarea prin autogolul lui Gianluca Mancini (55).

La loviturile de departajare, Mancini şi Ibanez au ratat, portarul marocan Bounou apărând şuturile lor, iar Lucas Ocampos, Erik Lamela, Ivan Rakitic şi Gonzalo Montiel au transformat pentru iberici, iar Bryan Cristante a marcat golul italienilor.

Campionul mondial Montiel a înscris după ce iniţial Rui Patricio apărase şutul său, însă penalty-ul a fost repetat, deoarece portarul lusitan nu păstrase un picior pe linia porţii.

Sevilla şi-a asigurat astfel prezenţa în grupele Ligii Campionilor, în timp ce AS Roma ar putea rata participarea în sezonul viitor al cupelor europene.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă