15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDeclarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România - Columbia

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi foarte mult nivelul jucătorii săi pot avea aşteptări la un scor favorabil în fața formației sud-americane.

„Vor fi schimbări în echipă, am spus şi după amicalul de la Bucureşti. Vor fi destul de multe chiar, pentru că vrem să testăm toţi jucătorii, să le oferim cât mai multe minute şi să mai verificăm lucruri. Pentru mine este un risc când faci acest lucru, dar vine la pachet cu strategia pe care o avem şi eu îmi asum total această responsabilitate. Nu e uşor când faci multe schimbări, aceste lucruri afectează reperele şi automatismele, vorbim şi despre schimbări de poziţii pentru anumiţi jucători. Noi avem încredere în toţi, ei să intre cât mai montaţi pentru că ţinem mult şi la rezultat. Avem o serie foarte bună şi noi şi ne dorim să o prelungim. Dar ca să ieşim cu un rezultat pozitiv trebuie să avem disponibilitate foarte mare, să ne regăsim spiritul de luptă, capacitatea de efort, să ne organizăm bine şi să ne asumăm şi noi responsabilităţi atunci când avem mingea. Doar ridicându-ne foarte mult nivelul putem avea aşteptări la un scor favorabil”, a afirmat el.

„În acest al doilea meci amical vorbim de un alt nivel. Columbia este cea mai în formă naţională a momentului, e o echipă foarte eficientă şi bine organizată, cu multă calitate individuală. Columbia a învins Spania, Brazilia, Germania şi vă garantez că nu a fost nimic întâmplător pentru că eu am văzut jocurile lor. E o echipă care vine după 20 de meciuri fără înfrângere şi care n-a primit gol de 17. E un mix între fantezia şi calitatea sud-americană şi disciplina şi rigoarea europeană, pentru că mulţi jucători de-ai lor evoluează în Europa. Deci ne aşteptăm la un test extrem de important, de la care avem multe pretenţii şi aşteptăm în continuare răspunsuri”, a adăugat Iordănescu.

Echipa naţională de fotbal a României dispută un al doilea meci de pregătire înaintea participării la EURO 2024, astăzi, de la ora 21:30, pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid, contra selecţionatei Columbiei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă