18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFotbalDeclarațiile lui Nicolae Stanciu, înaintea „dublei” decisive pentru calificarea la EURO 2024

Declarațiile lui Nicolae Stanciu, înaintea „dublei” decisive pentru calificarea la EURO 2024

Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat că ar fi extraordinar ca „Tricolorii” să poată sărbători calificarea la EURO 2024, pe Arena Naţională, la meciul cu Elveţia, alături de 50.000 de suporteri.

„O calificare ar însemna totul pentru mine. Visul meu cel mai mare este să reuşim să ne calificăm, să ducem România la EURO, având în vedere că au trecut opt ani de la precedenta ediţie la care am fost prezenţi. Să fiu pe teren din postura de căpitan este mai mult decât mi-aş fi putut imagina vreodată. Mai avem aceste două meciuri, ştim toţi ceea ce înseamnă, cunoaştem importanţa lor şi cred că încă de la începutul campaniei suntem pregătiţi, ştim ce vrem, unde vrem să ajungem, şi aşa vom fi şi la ora meciului cu Israel şi la meciul cu Elveţia. Ne dorim ca la finalul meciului cu Elveţia să le facem o bucurie fanilor. Ştiu că s-au epuizat toate biletele, ar fi ceva extraordinar să sărbătorim o calificare cu 50.000 de oameni în tribună”, a declarat Stanciu, într-un interviu acordat pentru frf.tv.

Naționala României de fotbal a mai făcut un pas către calificarea la EURO 2024, după ce Kosovo a învins Israelul cu 1-0, într-un meci restant din Grupa I.

Ieșită din cursa calificării, Kosovo a făcut un joc admirabil în fața Israelului și s-a impus cu scorul de 1-0, după reușita lui Milot Rashica din minutul 41. Pe o ploaie torențială, kosovarii s-au luptat eroic pe terenul mocirlos de la Prishtina și au dat o mână de ajutor selecționatei României, care se poate califica la EURO 2024 și cu un simplu egal în fața Israelului.

Partida dintre Israel și România se va disputa pe data de 18 noiembrie, în Ungaria, pe Stadionul Pancho din Felcsut. „Tricolorii” încheie grupa pe teren propriu, cu meciul împotriva Elveției, programat pe 21 noiembrie, pe Arena Națională. Până la meciul cu România, Israelul joacă mâine, 15 noiembrie, la Felcsut, cu Elveţia.

Ranking 2023: Chart showing the positions of various entities

În acest moment, România ocupă primul loc în clasamentul Grupei I, cu 16 puncte, urmată de Elveţia, care are 15 puncte, dar și un meci mai puțin. Israel e pe locul trei, cu 11 puncte (7 meciuri).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Festivalul Opera Copiilor – 60 de spectacole și zeci de atracții în aer liber la Opera Comică pentru Copii

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a...

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...
Ultima oră
Pe aceeași temă