13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFotbalDan Petrescu, OUT de la Jeonbuk! „Bursucul” ar putea reveni în Liga...

Dan Petrescu, OUT de la Jeonbuk! „Bursucul” ar putea reveni în Liga 1

Antrenorul român Dan Petrescu s-a despărţit oficial de echipa sud-coreeană Jeonbuk FC. „Bursucul” lasă formația sponsorizată de concernul Hyundai Motors pe ultimul loc în clasamentul K-League.

„A fost o perioadă fericită să fiu alături de cei mai buni jucători şi fani ai celei mai bune echipă din Asia. Voi păstra în inimia mea experienţa, timpul şi afecţiunea trăite ca antrenor al lui Jeonbuk Hyundai şi voi încuraja echipa chiar şi atunci când mă voi întoarce în ţara mea natală. Mulţumesc tuturor”, a transmis Petrescu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a clubului.

În primele cinci etape ale sezonului 2024, Jeonbuk a obţinut doar trei puncte şi ocupă locul 12, ultimul în clasamentul primei ligi de fotbal din Coreea de Sud. De asemenea, luna trecută, Jeonbuk a fost eliminată din sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei.

Petrescu a preluat echipa sud-coreeană în iunie anul trecut, după ce s-a despărţit de CFR Cluj, iar în primul sezon a încheiat pe locul al patrulea, jucând şi finala Cupei Coreei de Sud.

Revine în Liga 1?

„Bursucul” ar putea reveni în Gruia, acolo unde a obținut cele mai mari performanțe ale carierei alături de CFR Cluj. Petrescu a cucerit patru titluri cu formația ardeleană. Recent, CFR Cluj a rămas fără antrenor și președinte, după ce Adrian Mutu și Cristian Balaj și-au dat demisia din funcție.

De asemenea, o altă variantă pentru Petrescu ar fi preluarea Rapidului, care a pierdut toate cele trei meciuri din play-off și și-a diminuat șansele de a cuceri trofeul de campionă a Ligii 1.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă