25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCupa Mondială din Qatar va începe mai devreme decât s-a anunțat inițial

Cupa Mondială din Qatar va începe mai devreme decât s-a anunțat inițial

Cupa Mondială din Qatar va începe cu o zi mai devreme decât fusese programată inițial. Astfel, gazdele vor disputa meciul de deschidere, în compania Ecuadorului, în data de 20 de noiembrie, după ce Consiliul FIFA a votat în unanimitate această schimbare. Turneul va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022.

„Cupa Mondială din anul 2022 va începe cu o festivitate și mai mare pentru fanii locali și internaționali, deoarece țara gazdă, Qatar, va juca acum cu Ecuador în ziua de duminică, 20 noiembrie, de la ora 19:00,” se arată într-un comunicat al FIFA.

Decizia va asigura „continuitatea unei tradiții de lungă durată”, în care primul meci al unei Cupe Mondiale are ca protagoniste fie gazda, fie campioana în exercițiu. Din anul 2006 încoace, toate edițiile au fost deschise de prima reprezentativă a gazdei.

Decizia „a fost luată în urma unei evaluări a competiției și a implicațiilor operaționale, precum și a unui proces de consultare amănunțit și a unui acord cu principalele părți interesate și cu țara gazdă”, continuă comunicatul.

Această modificare a fost acceptată de către liderii Consiliului FIFA, adică de către președintele Gianni Infantino și de către șefii celor șase confederații, din Europa (UEFA), America de Sud (CONMEBOL), America de Nord și Centrală (CONCACAF), Africa (CAF), Asia (AFC) și Oceania (OFC).

Prin urmare, meciul dintre Senegal și Olanda (Grupa A), care trebuia să fie primul în programul inițial, a fost mutat pentru seara zilei de 21 noiembrie, însă restul partidelor nu au fost afectate.

FIFA a precizat și faptul că „deținătorii de bilete vor fi notificați în mod corespunzător prin e-mail că meciurile respective au fost reprogramate, iar biletele lor vor rămâne valabile indiferent de noua dată/ora”.

Jurnaliștii de la New York Times spun că această modificare anunțată extrem de târziu, la aproape 12 ani după ce Qatarul a primit dreptul de organizare al turneului final, deoarece Tariq Panja, emirul Qatarului, ar fi solicitat acest lucru pentru a putea organiza un joc de artificii cu totul deosebit.

Gazdele din Qatar vor începe turneul pe stadionul Al Bayt, o arenă modernă, cu o capacitate de 60.000 de locuri, care a costat aproximativ 770 de milioane de euro. Ceremonia de deschidere, care fusese programată după primele două meciuri ale turneului, va avea loc înainte de startul primei partide.

Brazilia este principala favorită la câștigarea turneului, având o cotă de 5, fiind urmată de Anglia, Argentina și de Franța, toate cu o cotă de 7.50. Următoarele favorite sunt Spania, cu o cotă de 11, Germania, cu o cotă de 13, în timp ce Portugalia și Olanda au primit ambele o cotă de 15 pentru a se impune în Qatar.

În cazul în care ați pariat deja pe meciul Qatar – Ecuador, ar fi bine să verificați biletul la Casa Pariurilor sau la agenția la care l-ați jucat, pentru a vedea dacă acesta a fost anulat. Ecuador este favorită, având o cotă de 2.35 la victorie, în timp ce gazdele au primit o cotă de 3.20. Antrenorii nu vor avea însă bătăi de cap suplimentare, în urma acestor schimbări de ultimă oră. Cluburile vor trebui să-i lase pe jucătorii convocați să plece la acțiunile echipelor naționale în data de 14 noiembrie. Finala va avea loc pe stadionul Lusail Iconic Stadium, care are o capacitate de 80.000 de spectatori, în data de 18 decembrie.

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă