19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCSA Steaua vrea 500 de lei pentru un ecuson

CSA Steaua vrea 500 de lei pentru un ecuson

Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București le cere jurnaliștilor acreditați 500 de lei în cazul în care nu returnează un ecuson, ce valorează în jur de 2 lei, primit la accesul pe stadion, la evenimentele de pe teren propriu ale formației roș-albastre.

CSA Steaua a venit cu premieră pentru sportul din țara noastră și poate chiar din Europa, încheind procese verbale de primire – predare cu jurnaliștii acreditați care participă la evenimentele de pe teren propriu ale clubului Armatei.

Procesele verbale sunt încheiate pentru a-i obliga pe jurnaliștii să returneze ecusoanele și/sau vestele primite la accesul pe Stadionul Steaua.

Dacă în cazul vestelor, s-au mai întâlnit destul de multe cazuri în care organizatorii le-ausolicitat jurnaliștilor returnarea echipamentelor, folosite, în general, de fotografii aflați lângă suprafața de joc, procesul verbal pentru ecuson reprezintă o premieră.

Toate cluburile din primele două eșaloane fotbalistice ale României – în afară de CSA Steaua București – precum și Federația Română de Fotbal (FRF) oferă ecusoane datate jurnaliștilor acreditați.

Acreditările se acordă, în funcție de politica fiecărui club, pe eveniment sau pe sezon.

Ecusoanele sunt datate la toate celelalte cluburi de fotbal, în afară de CSA Steaua.

Niciun alt organizator nu solicită returnarea ecusoanelor, având în vedere că acestea nu mai sunt valabile la viitoarele evenimente sau după încheierea sezonului competițional, turului sau returilui (în funcție de politica fiecărui club).

Ecusoanele oferite de clubul Armatei nu sunt însă datate.

Impresionantă este și suma pe care CSA Steaua o solicită de la jurnaliștii care nu returnează un ecuson a cărui confecționare nu poate depăși suma de 2 lei, la un centru de imprimare și laminare: 500 de lei.

“(…) am luat la cunoștință faptul că jurnaliștii acreditați pe lângă clubul Steaua București care doresc să participe în interes profesional la evenimentele sportive organizate la Stadionul Steaua trebuie să returneze vestele/ecusoanele în termen de 24 de ore de la încheierea evenimentului sau își asumă achitarea sumei de 500 de lei. În caz contrar clubul Steaua își rezervă dreptul de a limita accesul persoanei respective la evenimente ulterioare”, se precizează în procesele verbale de primire/predare încheiate de CSA Steaua jurnaliștilor care participă la partidele de pe teren propriu ale formației roș-albastre.

“Reciclarea” ecusoanelor este încă o dovadă a crizei financiare prin care trece clubul Armatei, care nu și-a putut găsi un patron (un acționar majoriat privat) și, prin urmare, nu are dreptul de a evolua în primul eșalon fotbalistic la țării, care este format obligatoriu doar din cluburi profesioniste.

În ciuda nevoii de un buget mai consistent, CSA Steaua se opune închirierii noii arene din Ghencea către formații de primă ligă precum Fotbal Club FCSB, cea ce ar fi adus sume de bani considerabile clubului finanțat de Armata Română.

În prezent, CSA Steaua se poziționează pe locul 6 în Liga a II-a, ultimul care asigură prezența în playoff-ul acestui eșalon fotbalistic.

Chiar dacă va încheia campionatul pe una dintre primele două poziții din Liga a II-a, CSA Steaua nu are drept de promovare în acest sezon, formația roș-albastră fiind considerată “club departamental”.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...
Ultima oră
Pe aceeași temă