18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleContinuă Maradona?

Continuă Maradona?

Deşi Argentina a fost eliminată după o înfrângere dureroasă cu Germania (0-4), selecţionerul Diego Armando Maradona continuă să ţină prima pagină a ziarelor, care se întreabă dacă va mai continua la cârma naţionalei ţării tangoului.

Diego Maradona, selecţionerul Argentinei, a anunţat că nu a luat încă o decizie în privinţa viitorului său, informează AFP. „Trebuie să discut cu familia, cu jucătorii, cu federaţia, depinde de multe lucruri”, a declarat Maradona, sub contract până în 2011, recunoscând că trăieşte cel mai dur moment al carierei sale. „Dacă plec mâine, vreau ca aceşti jucători să continue. Sunt mândru de jucătorii mei, din toată inima. Dacă vine cineva după mine, va trebui să continue pe acest drum, pe acest joc”, a declarat Maradona.

El Pibe d’Oro a comparat senzaţia trăită după elimina­rea de la Cupa Mondială cu un KO suferit în faţa celebrului campion american de box Muhammad Ali. „Am aproape 50 de ani, însă ceva mai urât ca acum nu mi-a mai fost dat să trăiesc. Mă simt ca şi cum aş fi fost trimis la podea de Muhammad Ali”, a declarat Maradona după înfrângerea categorică suferită în faţa Germaniei (0-4). Selecţionerul a fost la un pas să se ia la bătaie, la finalul jocului, cu un grup de suporteri germani, care i-au strigat: „Bye, bye, Maradona!” El a fost cu greu liniştit de fiica sa, Dalma, după ce fanii Germaniei au încercat să-l fotografieze.

Fără a schiţa vreun zâmbet, Maradona a sosit la conferinţa de presă alături de întregul său staff. „A venit prima centrare şi a fost gol… Le-am făcut meciul uşor. Mulţumesc jucătorilor, din teren, de pe bancă, staff-ului tehnic. Nu am putut realiza visul. Însă am respectat fotbalul argentinian, am jucat aşa cum le place oamenilor, cum îmi place mie ca antrenor, ca jucător. În această seară nu am vorbit cu jucătorii despre viitor, ci le-am mulţumit pentru zilele petrecute împreună”, a afirmat Maradona, pentru care această înfrângere dură este comparabilă doar cu ziua în care s-a retras din fotbal. „Am mai fost eliminat în 1982, ca jucător, dar eram un copil. Acum este cel mai greu moment al vieţii mele. Nu mai am putere pentru altceva”, a spus Maradona.

Chiar şi după acest insucces, unul dintre responsabilii Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Humberto Grandona, a precizat că forul pe care îl reprezintă vrea să-i prelungească contractul lui Maradona până în 2015. „Diego nu trebuie să rămână doar până la Copa America din 2011 (organizată de Argentina), ci până în 2015. Proiectele pe termen lung sunt cele care dau rezultate”, a explicat Grandona pentru L’Equipe.

 

Înfrângerea Argentinei a ţinut prima pagină a ziarelor de sport din întreaga lume, cea mai bucuroasă după eliminare fiind presa din Brazilia, după ce Selecao a părăsit competiţia tot în faza sferturilor. „Uf! Argentina merge acasă, iar Maradona nu se mai dezbracă”, titrează ironic O’Globo, făcând aluzie la promisiunea făcută de argentinian, anume că va alerga dezbrăcat pe străzile din Buenos Aires, în cazul în care ar fi reuşit să cucerească titlul mondial.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă