6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSportFotbalCarlo Ancelotti, discurs elogios la adresa lui Jude Bellingham

Carlo Ancelotti, discurs elogios la adresa lui Jude Bellingham

Carlo Ancelotti, antrenorul italian al formației Real Madrid, a afirmat că englezul Jude Bellingham este „un dar pentru fotbal” şi „întreaga lume a fotbalului este încântată să vadă un jucător cu acest potenţial”.

Italianul a făcut această declarație după ce echipa din capitala Spaniei a învins-o cu 4-2 pe Napoli în Liga Campionilor. „Adevărul este că Bellingham surprinde în fiecare zi. La fiecare meci. Nu doar pe noi, ci pe toată lumea. Bellingham este un cadou pentru fotbal. Întreaga lume a fotbalului este încântată să vadă un jucător cu acest potenţial şi cu această imagine pozitivă. Sper să poată continua aşa”, a declarat Ancelotti într-o conferinţă de presă după meciul de la Madrid.

„Nu intru în problema banilor pe care i-a costat Bellingham. Adevărul este că a fost un transfer spectaculos pentru club. Bellingham este un tânăr serios şi profesionist. S-a adaptat foarte bine la vestiar. Nu a vrut ceva special. Munceşte, se înţelege bine cu colegii. Trebuie să-şi îmbunătăţească spaniola, nimeni nu este perfect”, a spus tehnicianul.

Ancelotti a vorbit şi despre comparaţia dintre Bellingham şi francezul Zinedine Zidane, care a fost de asemenea jucătorul său. „Este greu să compari două generaţii diferite. Ceea ce văd diferit este un fel de a pătrunde în careul advers pe care Zidane nu îl avea şi o calitate individuală a lui Zidane pe care Bellingham nu o are. Dar acesta e fotbalul modern, care vrea jucători mai puternici din punct de vedere fizic, capabili să acopere terenul mai repede”, a spus Ancelotti.

Bellingham a reuşit un gol în partida cu Napoli. Madrilenii erau deja calificaţi în optimi de finală, iar victoria de miercuri le-a asigurat câştigarea grupei.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă