8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFotbalCapello, despre demiterea lui Mourinho

Capello, despre demiterea lui Mourinho

Fabio Capello, fost antrenor al echipei AS Roma, i-a criticat pe proprietarii clubului după demiterea lui Jose Mourinho.

Dan şi Ryan Friedkin, patronii grupării din capitala Italiei, au anunţat marţi concedierea lui Jose Mourinho. Acesta pregătea din mai 2021 echipa, care în 2022 a câştigat Europa Conference League, iar în sezonul trecut a pierdut finala Europa League.

Mourinho a fost înlocuit de un fost căpitan al Romei, Daniele De Rossi, care până acum a avut doar o experienţă de trei luni ca antrenor principal la modesta SPAL Ferrara.

Într-o intervenţie pentru Sky Italia, Capello s-a arătat şocat de demiterea portughezului: “În ceea ce îl priveşte pe Mourinho, mi se pare că aceşti proprietari americani au un mod de a gestiona situaţiile fără respect pentru cei care lucrează cu ei. Să ne amintim cum (Paolo) Maldini a fost concediat de Milan, iar acum Mourinho… La ei nu există sensibilitate, există doar business. Eu cred în ceva diferit, trebuie să-i respecţi pe cei care lucrează cu tine, iar unele lucruri trebuie comunicate într-un alt mod.”

Capello i-a urat succes lui De Rossi, fostul său jucător.

“Este un salt mare pentru Daniele… Preia o echipă care are dificultăţi, mai ales în ce priveşte numărul de jucători. Dar este o oportunitate pentru el… L-am debutat într-un meci din Cupa Italiei cu Triestina. Va trebui să arate de ce este capabil, cunoscând bine atmosfera de la Roma. A fost foarte bun pe teren, acum vom vedea ce va face pe bancă. Acum începe partea grea, trebuie să înţeleagă echipa şi jucătorii, să-i stimuleze şi să-i facă să înţeleagă că sunt o adevărată echipă”, a spus Capello. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă