21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportFotbalBătălie acerbă pentru prima poziție în clasamentul golgheterilor UEFA Champions League

Bătălie acerbă pentru prima poziție în clasamentul golgheterilor UEFA Champions League

Robert Lewandowski şi Mohamed Salah l-au egalat pe Erling Haaland în fruntea clasamentului golgheterilor UEFA Champions League, după partidele disputate seara trecută, în care au marcat două, respectiv trei goluri.

Polonezul a înscris două dintre cele trei goluri ale Barcelonei pe Camp Nou, în meciul terminat la egalitate, 3-3, cu Inter.

De cealaltă parte, egipteanul a reuşit un hat-trick pentru Liverpool în meciul câştigat cu 7-1 pe terenul echipei Glasgow Rangers.

Nou record în Champions League

Salah a realizat această performanţă în şase minute şi 12 secunde, stabilind un nou record pentru cel mai rapid hat-trick, care până acum era deţinut, din 2011, de francezul Bafetimbi Gomis, de la o victorie a lui Olympique Lyon contre formaţiei Dinamo Zagreb (7-1), notează AFP, citată de Agerpres.

Haaland nu a jucat însă marţi pentru Manchester City în meciul din deplasare cu FC Copenhaga (0-0), fiind menajat pentru derby-ul cu Liverpool, de duminică, din Premier League.

Clasament golgheteri Champions League

5 goluri: Haaland (Manchester City), Lewandowski (FC Barcelona), Salah (Liverpool)
4 goluri: Bellingham (Dortmund), Mbappé (Paris Saint-Germain), Raspadori (Napoli), Leroy Sane (Bayern Munchen)
3 goluri: Kudus (Ajax Amsterdam), Okafor (RB Salzburg), Zielinski (Napoli)
2 goluri: André Silva (RB Leipzig), Atzili (Maccabi Haifa), Aubameyang (Chelsea), Bergwijn (Ajax Amsterdam), Galeno (Porto), Goretzka (Bayern Munchen), Raphael Guerreiro (Dortmund), Joao Mario (Benfica), Kvaratshelia (Napoli), Sadio Mané (Bayern Munchen), Messi (Paris SG), Mudrik (Şahtior Doneţk), Orsic (Dinamo Zagreb), Rabiot (Juventus), Richarlison (Tottenham), Roberto Firmino (Liverpool), Saelemaekers (AC Milan), Alexis Sanchez (Marseille), Şved (Şahtior Doneţk), Giovanni Simeone (Napoli), Heung-min Son (Tottenham), Sowah (FC Bruges), Taremi (Porto), Trincao (Sporting Lisabona), Vinicius Junior (Real Madrid), Zubkov (Şahtior Doneţk)

Clasament golgheteri din istoria Champions League

1. Cristiano Ronaldo – 140 goluri
2. Lionel Messi – 127
3. Robert Lewandowski – 91
4. Karim Benzema – 86
5. Raul Gonzalez Blanco – 71
6. Andri Şevcenko – 59
7. Ruud van Nistelrooy – 56
8. Thomas Muller – 53
9. Thierry Henry – 51
10. Filipo Inzaghi – 50

Clasamentul de mai sus a fost alcătuit ținându-se cont de meciurile de la trecerea celei mai importante competiții interclucuri în formatul Champions League, din sezonul 1992/93, nefiind luate în calcul și golurile din tururile preliminare.

Citește și:

Se știe prima echipă calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă