17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFotbalArmata interzice FCSB în Ghencea. Eternul Derby se joacă pe „Arcul de...

Armata interzice FCSB în Ghencea. Eternul Derby se joacă pe „Arcul de Triumf”

Partida dintre FCSB și Dinamo se va disputa pe „Arcul de Triumf”, după ce Armata a refuzat să semneze contractul de închiriere a stadionului Ghencea.

Sâmbătă seara, de la ora 21.30, FCSB şi Dinamo se vor întâlni din nou pe prima scenă a fotbalului românesc, după o pauză de mai bine de un an. Ultima confruntare directă dintre cele două formații a avut loc pe data de 30 ianuarie 2022, atunci când FCSB s-a impus în deplasare, la scor de forfait.

Meciul de mâine se dispută pe arena „Arcul de Triumf”, după ce, pe parcursul ultimelor zile, oficialii celor de la FCSB și reprezentanții Armatei au negociat condițiile închirierii stadionului din Ghencea. Cele două părți au fost aproape să bată palma, dar totul a picat pentru că, potrivit celor de la CSA, FCSB n-a putut prezenta polița de asigurare pentru acte de vandalism și biletul la ordin pentru asigurarea gazonului.

Patronul FCSB-ului, Gigi Becali, susține că era pregătit să ofere două bilete la ordin avalizate cu o sumă totală de un milion de euro, pentru acoperirea eventualelor daune: „Le-am dat toate garanţiile, am avut bilet la ordin, am mai dat încă 250 de mii de euro, dar ei au zis că nu mai vor. Au fost falși, de rea credință!”

Concret, refuzul Armatei de a închiria stadionul „Steaua” împiedică peste 23.000 de microbiști să ia parte la Eternul Derby. Asta pentru că arena din Ghencea are o capacitate totală de 31.000 de locuri, în timp ce micuțul stadion „Arcul de Triumf”, gândit pentru rugby, are doar 7500 de locuri.

Ambele arene au fost construite de Compania Naţională de Investiţii, din bani publici, cu ocazia organizării la București a unor meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal din 2020 (n.r. disputat în 2021 din cauza COVID-19).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă