Fotbal: Arbitrul Tony Chapron a primit o suspendare de trei luni. Ce a făcut acesta

Arbitrul Tony Chapron, aflat în centrul unui scandal după ce a pus piedică unui jucător, pe 14 ianuarie, la meciul Nantes - PSG (0-1), din prima ligă a Franţei, a primit o suspendare de trei luni, la care se vor adăuga alte trei luni în caz de recidivă.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.02.2018 - 09:36

Anunțul a fost făcut joi seara de către Liga de Fotbal Profesionist (LFP), citată de AFP.

Înaintea verdictului, arbitrul de 45 de ani a fost audiat timp de aproape două ore de Comisia de Disciplină a forului menţionat, pentru a explica gestul său, care a ţinut capul de afiş al presei sportive europene şi a făcut valuri în reţelele de socializare.

''Dezbaterile s-au desfăşurat cu calm, în contrast cu linşajul mediatic. Domnul Chapron a confirmat versiunea oferită până acum, adică un reflex greşit'', a explicat avocatul arbitrului, Samuel Chevret.

Gestul lui Chapron a fost taxat în diferite feluri de lumea fotbalului, marele portar spaniol Iker Casillas scriind pe Twitter: ''Pentru mine, este agresiune şi cartonaş roşu. Minim trei meciuri (suspendare)!''.

În ultimele secunde ale meciului dintre Nantes şi PSG (0-1), din etapa a 20-a a campionatului Franţei, Chapron s-a intersectat cu jucătorul Diego Carlos, de la Nantes, care l-a făcut să cadă în urma ciocnirii celor doi. Aflat la pământ, Chapron l-a lovit cu piciorul pe jucător, crezând că acesta l-a împins intenţionat, şi apoi i-a arătat al doilea cartonaş galben, sinonim cu eliminarea.

Chapron şi-a cerut ulterior scuze jucătorului şi a evocat un ''gest neîndemânatic'' şi ''nepotrivit'', cartonaşul roşu fiind anulat de Comisia de disciplină a Federaţiei franceze.

A existat un precedent, în 2015, când arbitrul alsacian Philippe Kalt a fost privat de finala Cupei Ligii, la care fusese delegat, după ce a împins violent cu cotul un jucător de la Lens, Adamo Coulibaly. Arbitrul a revenit pe teren pentru ultimele trei etape ale sezonului, informează Agerpres.

Comentarii