11.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Fostul președinte CIO Jacques Rogge a decedat

Jacques Rogge, fost preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), a decedat, duminică, la vârsta de 79 de ani, a anunţat forul olimpic.

„Cu mare tristeţe, Comitetul Olimpic Internaţional anunţă decesul fostului preşedinte al CIO, Jacques Rogge”, a precizat CIO.

El a fost cel de-al optulea preşedinte al CIO, din 2001 până în 2013, după care a devenit preşedinte de onoare. Rogge a fost chirurg ortoped, cu o diplomă în medicină sportivă.

Un fan al sportului pe tot parcursul vieţii lui şi un sportiv desăvârşit, Rogge a fost campion belgian de rugby şi şi-a reprezentat ţara în echipa naţională. A fost campion naţional belgian de 16 ori şi campion mondial la yachting. De asemenea, el a participat la yachting la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 1968, 1972 şi 1976, la clasa Finn.

După cariera sa de sportiv, a devenit preşedinte al comitetelor olimpice belgian şi european şi a fost ales preşedinte al CIO în 2001. După preşedinţia CIO, a îndeplinit rolul de trimis special pentru tineret, refugiaţi şi sport la Naţiunile Unite.

Ca semn de respect, steagul olimpic va fi arborat la jumătatea catargului, timp de cinci zile, la Casa Olimpică, la Muzeul Olimpic şi la toate proprietăţile CIO.

Ultima oră
Pe aceeași temă