10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFostul președinte al Valenciei, condamnat la închisoare

Fostul președinte al Valenciei, condamnat la închisoare

Soler, ex-preşedinte al Valenciei între 2004 şi 2008, a fost găsit vinovat că a complotat pentru răpirea lui Vicente Soriano, fostul său vicepreşedinte, care mai târziu a devenit preşedintele clubului spaniol de fotbal. Soler şi alte două persoane au primit sentinţe de câte doi ani închisoare şi vor plăti câte 3.000 euro compensaţii către victimă. O a patra persoană implicată în tentativa de răpire a primit o sentinţă mai uşoară, de un an şi o lună pentru că a informat poliţia despre complot.

Soriano a devenit preşedinte al Valenciei în 2008, dar a demisionat după 11 luni în funcţie, în iulie 2009. Cei doi ex-preşedinţi s-au aflat într-o dispută legală, după ce Soriano a promis că va răscumpăra acţiunile lui Soler cu 85 milioane euro cu intenţia de a le vinde grupului de investiţii Dalport, care însă a renunţat la tranzacţie.

Cazul a ajuns în instanţă şi Curtea supremă a hotărât în februarie 2013 ca Soriano să-i plătească 20 milioane euro lui Soler, în timp ce grupul Dalport a fost nevoit să plătească 39 milioane euro.

Sentinţa tribunalului regional din Valencia poate fi apelată la Curtea Supremă a Spaniei.

În timpul preşedinţiei lui Soler, Valencia nu a cucerit niciun trofeu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă