19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Sezonul 2023 al Campionatului Mondial de Formula 1, o afacere exclusivă Red...

Sezonul 2023 al Campionatului Mondial de Formula 1, o afacere exclusivă Red Bull Racing și Max Verstappen?

După prima jumătate a celui de-al 74-lea sezon oficial de Formula 1, titlurile mondiale atât la piloți, cât și la constructori, par deja adjudecate. Atât Max Verstappen, cât și Red Bull Racing domină într-o manieră categorică Campionatul Mondial al Piloților, respectiv Campionatul Mondial al Constructorilor. Singura întrebare care pare să se mai adreseze pentru partea a doua a sezonului este dacă Red Bull Racing poate să facă ceva ce nu a făcut nicio altă echipă în istoria de 73 de ani a competiției, adică să câștige toate etapele dintr-un sezon.

Iată care sunt șansele ca echipa austriacă să câștige tot în acest sezon!

Pare că mașina RB 19 concepută de genialul inginer, Adrian Newey, al celor de la Red Bull Racing, nu poate fi bătută de nicio altă mașină din competiție, în niciun fel de condiții și pe niciun fel de circuite. Fie pe circuite rapide sau tehnice, pe circuite stradale, în condiții de ploaie sau de căldură, Red Bull Racing cu cei doi piloți ai săi, Max Verstappen și Sergio Perez, a câștigat absolut tot până acum, calificări, curse de sprint și cursele de duminică. Deci ce i-ar putea opri pe austrieci să doboare recordul all-time de victorii într-un singur sezon?

În momentul de față, singurul impediment în calea acestei reușite istorice pentru Red Bull pare să fie chiar echipa în sine. Nimeni, de la presa de specialitate, la ceilalți concurenți, nu cred că Max și Red Bull pot fi bătuți, în afara unor incidente de curse sau legate de fiabilitatea motorului. Dar și în acest caz, motorul Honda Red Bull Powertrains, aflat la doar al doilea sezon în această configurație, nu pare să aibă nici cel mai mic rateu. Asta după ce la începutul sezonului trecut, primul după retragerea Honda din competiție, atât mașinile Red Bull Racing, cât și Scuderia AlfphaTauri, echipate cu noul RBPT, au avut numeroase cedări de motor. Pentru anul acesta, structura condusă de Christian Horner și Dr. Helmut Marko a găsit perfecțiunea întruchipată în ceea ce privește performanțele unei mașini de Formula 1.

Cu toate aceste date, te-ai putea gândi care mai este miza pentru restul sezonului în ceea ce privește pariurile sportive pe Formula 1, având în vedere că doar un incident grav o mai poate opri pe Red Bull să câștige tot. Ei bine, miza ar putea fi tocmai această posibilitate, având cote spectaculoase pentru ca Max Verstappen, respectiv Oracle Red Bull Racing, să câștige restul de Mari Premii rămase de disputat din FIA Formula 1 World Championship 2023. În cazul pilotului olandez, cota pentru a câștiga tot, până la final este de 9.00, în timp ce pentru Red Bull Racing ca echipă, incluzând atât posibilitatea victorilor lui Max, cât și pe cele ale lui Sergio Perez, unde cota este de 7.00. Cote, așadar, atractive având în vedere combinația extraordinară dintre Max Verstappen și mașina RB 19 și eventual Sergio Perez, care, deși nu este în cea mai bună formă, are două victorii în acest sezon.

Reține că aceste cote se pot modifica oricând, în funcție de anumite circumstanțe, așa că recomandarea noastră este să verifici mereu cotele din ofertele de pariuri sportive de pe site.

În concluzie, sezonul 2023 al Campionatului Mondial de Formula 1 pare să fie o afacere aproape exclusivă, Max Verstappen și Red Bull Racing. Va putea oare cineva să le ia vreo victorie în acest sezon? Piloți precum Lewis Hamilton, Fernando Alonso sau Charles Leclerc sunt foarte dornici de victorii și ar da orice să câștige măcar un Grand Prix în acest sezon. Crezi că vor reuși?

Sursă foto: Depositphotos.com

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă