17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Max Verstappen, campion în Marele Premiu al Olandei. Recordul egalat de pilotul...

Max Verstappen, campion în Marele Premiu al Olandei. Recordul egalat de pilotul Red Bull

Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Olandei, pe circuitul de la Zandvoort, reuşind a noua sa victorie în acest sezon. Pilotul echipei Red Bull a egalat astfel recordul germanului Sebastian Vettel din anul 2013.

Max Verstappen a fost urmat de spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin) şi francezul Pierre Gasly (Alpine). Olandezul, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Campionatului Mondial, şi-a mărit avansul în clasamentul piloţilor, pe locul 2 fiind coechipierul său mexican Sergio Perez, care a ocupat locul 4 duminică. Sergio Perez fusese iniţial pe locul 3, însă a coborât o poziţie din cauza unei penalizări de 5 secunde.

Verstappen a egalat recordul de nouă succese consecutive în acest sezon, stabilit în 2013 de Sebastian Vettel, ce concura atunci tot pentru Red Bull.

Marele Premiu de Formula 1 al Olandei fusese întrerupt cu şapte tururi înainte de final, după ce o ploaie bruscă şi violentă a provocat numeroase ieşiri de pe pistă, obligându-i pe organizatori la oprirea cursei pentru a degaja maşinile avariate de pe circuitul Zandvoort.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Marcel Ciolacu: Am început aplicarea legii privind interzicerea păcănelelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, în şedinţa Executivului, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin...
Ultima oră
Pe aceeași temă