21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportFormula 1Afacere de peste 4 miliarde de euro în lumea sporturilor cu motor!...

Afacere de peste 4 miliarde de euro în lumea sporturilor cu motor! Campionatul Mondial de MotoGP, achiziționat de proprietarul Formulei 1

Compania americană Liberty Media, care patronează Formula 1, a anunţat luni preluarea Dorna, compania-mamă a Campionatului Mondial de MotoGP, în schimbul sumei de 4,2 miliarde de euro.

„Liberty Media va achiziţiona aproximativ 86% din Dorna, managementul Dorna păstrând aproximativ 14% din capitalul propriu… Tranzacţia reflectă o valoare a companiei pentru Dorna/MotoGP de 4,2 miliarde de euro (4,53 miliarde de dolari) şi o valoare a capitalului propriu de 3,5 miliarde de euro”, se arată într-un comunicat difuzat de MotoGP.

„Suntem încântaţi să ne extindem portofoliul de active sportive şi de divertisment de prim plan prin achiziţionarea MotoGP”, a declarat Greg Maffei, preşedintele şi CEO-ul Liberty Media.

Conducătorul companiei Dorna, Carmelo Ezpeleta, a spus la rândul său: „Suntem încântaţi de ceea ce aduce această piatră de hotar pentru Dorna, paddock-ul MotoGP şi fanii curselor”.

Achiziţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul anului, sub rezerva avizelor şi aprobărilor din partea autorităţilor legale, subliniază MotoGP. Pentru ca tranzacţia să fie dusă la bun sfârşit, va fi nevoie şi de acordul autorităţilor de reglementare. Fondul de investiţii CVC, a fost obligat să vândă mai întâi Dorna, în 2006, pentru a putea cumpăra Formula 1, competiţie pe care a vândut-o apoi către Liberty Media, în 2017.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 34,99 lei/ kg vor fi livrate online de Freshful

Sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a petrece timp în familie, iar preparatele tradiționale sunt la mare căutare. Rețetele de ciorbă de miel, tocăniță...

Gabriela Firea pregătește o concurență serioasă pentru Nicușor Dan în Alegerile Locale

Depunerea candidaturii reprezentantului PSD pentru functia de primar general al capitalei, in Bucuresti, 28 aprilie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă