Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FIFA: Fostul "vice", obligat să plătească 79 de milioane de dolari

Jack Warner, fost vicepreşedinte al FIFA, a fost condamnat, joi, la plata unor daune de 79 de milioane de dolari, în cadrul unei proceduri civile în SUA.

Share

Rl online 0 comentarii

12.07.2019 - 12:00

Judecătorul William Kuntz a decis condamnarea în lipsă a lui Warner, după ce acesta, fost preşedinte al Concacaf, nu a contestat, marţi, faptele care i-au fost reproşate în procedura în civil începută în 2017.

Jack Warner era acuzat că a deturnat mai multe milioane de dolari din fondurile federaţiei regionale, în special acceptând mită la negocierea contractelor pentru drepturile de televizare cu privire la evenimentele Concacaf sau la votul la nivelul FIFA pentru atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2010.

Fostul conducător al FIFA, astăzi în vârstă de 76 de ani, a fost demis în 2011 din cauza unor suspiciuni de corupţie şi inculpat de justiţia americană în mai 2015. El a negat acuzaţiile la adresa sa.

Statele Unite cer extrădarea lui Warner din Trinidad-Tobago, ţara de origine a lui Warner, unde fostul oficial locuieşte de când a fost exclus din fotbal pe viaţă de FIFA, în 2015.

Warner este privit ca un erou în ţara sa, unde a fost ministru şi parlamentar.

Comentarii

loading...