24.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSportFCSB a solicitat la UEFA amânarea partidei cu Slovan Liberec

FCSB a solicitat la UEFA amânarea partidei cu Slovan Liberec

Anunțul a fost făcut de secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan. Acesta a menționat că în funcţie de răspunsul UEFA este posibil să fie amânat şi meciul Politehnica Iaşi – FCSB, din cadrul etapei a 5-a a Ligii I, programat duminică, de la ora 21:45.

„Este clar că partida celor de la FCSB cu Politehnica Iaşi este legată de reacţia pe care o va avea UEFA, probabil în orele următoare, faţă de ceea ce s-a petrecut la FCSB. În această dimineaţă ei s-au testat la clinica autorizată de UEFA şi aşteaptă rezultatele în cel mai scurt termen. În funcţie de rezultate, vom vedea probabil o decizie de la forul european şi mai departe această decizie va avea un impact asupra partidei din Liga I. Din ceea ce am vorbit cu cei de la FCSB, am înţeles că în cursul zilei de marţi au transmis o cerere de amânare la forul european, cu două zile, aşa cum prevede regulamentul. Ceea ce înseamnă că există şanse ca această partidă să se dispute în funcţie de situaţie. Este posibil să se dispute sâmbătă”, a declarat Justin Ştefan la televiziunea ProX.

Oficialul LPF a precizat că liga face eforturi pentru a nu exista meciuri amânate în Liga I: „Este foarte periculos, mai ales când intri în contact cu asimptomatici. Până virusul se fixează în celule trec 3-4 zile, dar în această perioadă virusul poate fi transmis mai departe. Am avertizat asupra acestei situaţii, e clar că nu e vorba de rea credinţă. Vedem ce se întâmplă în alte ţări, sunt situaţii destul de alarmante. Sunt sigur că această situaţie poate fi depăşită, le acordăm tot sprijinul pentru că e interesul fotbalului românesc să se meargă mai departe în cupele europene. Încercăm să nu avem meciuri amânate în campionat”.

Numărul jucătorilor echipei de fotbal FCSB infectaţi cu noul coronavirus a ajuns la 14, după ce marţi alţi 5 jucători au fost depistaţi pozitiv. Este vorba despre Valentin Creţu, Florinel Coman, Olimpiu Moruţan, Marius Briceag şi Alexandru Buziuc.

Săptămâna trecută au fost confirmaţi pozitiv jucătorii Andrei Miron, Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru, Andrei Vlad, Sergiu Buş, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu şi Ionuţ Vînă.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă