15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportExit Poll. PSD a pierdut primăria municipiului Târgu Jiu. Marcel Romanescu, candidatul...

Exit Poll. PSD a pierdut primăria municipiului Târgu Jiu. Marcel Romanescu, candidatul liberalilor, este noul primar al oraşului

Liberalul Marcel Romanescu este noul primar al municipiului Târgu-Jiu, acesta învingându-l pe principalul său contracandidat, social-democratul Aurel Popescu, conform numărătorii paralele realizate de PNL în peste jumătate din secțiile de votare, potrivit Agerpres.

"Sincer, nu mă așteptam la un asemenea rezultat și le mulțumesc târgujienilor, le mulțumesc membrilor familiei mele de acasă și membrilor familiei mele politice pentru că am fost susținut și e cea mai mare surpriză pe care a avut-o Gorjul în ultimii 27 de ani. Niciodată nu s-a putut întoarce un rezultat de la 14% să ajungă la rezultatul de astă-seară, indiferent cât va fi el.

Este un rezultat istoric pentru Târgu-Jiu și pentru partidul pe care îl reprezint. Cred că PSD a tratat cu indiferență târgujianul și, prin greșelile făcute de ei, și presupun eu, printr-o strategie corectă a mea în această perioadă de campanie electorală, am câștigat Târgu-Jiul și sufletele târgujienilor mergând din casă în casă, lucru care de multe ori mi s-a imputat: de ce trebuie să te duci să îi deranjezi pe târgujieni? Nu cred că i-am deranjat și, prin felul meu de a fi și prin comportamentul meu, i-am convins să vină la vot", a spus Marcel Romanescu.

În municipiul Târgu-Jiu, funcția de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a obținut un mandat de senator la alegerile parlamentare din 2016, atribuțiile acestuia fiind preluate de Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului, în prezent primar interimar al orașului și candidat al PSD Gorj.

Conform unui exit-poll dat publicității de Universitatea "Constantin Brâncuși", pe locul doi, după Romanescu, se clasează Aurel Popescu, iar pe locul trei, candidatul independent Viorel Caragea, fost inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă