10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportEURO 2020, bucuria elevilor din Capitală

EURO 2020, bucuria elevilor din Capitală

Faptul că Bucureștiul a fost desemnat să găzduiască patru meciuri din cadrul EURO 2020 ar putea reprezenta o bucurie nu numai pentru părinții microbiști, ci și pentru copiii acestora, care ar putea beneficia de trei zile suplimentare de vacanță.

Asta deoarece organizatorii Campionatului European şi-ar dori ca elevii din clasele 1-8 din Capitală să intre în vacanţă de miercuri, 10 iunie, astfel încât să fie eliminate din trafic autoturismele părinţilor care îi aduc la școală.

În condițiile în care primul meci găzduit de Bucureşti este programat duminică, 14 iunie, iar cursurile anului şcolar 2019-2020 se încheie vineri, 12 iunie, o scurtare a programului elevilor ar fi utilă planului de mobilitate gândit de organizatori.

Acest lucru este susținut de Florin Șari, managerul de proiect al FRF în cadrul Comitetului de organizare a turneului final: „O uşoară scurtare a programului elevilor de la clasele 1-8 ar fi utilă. Este o propunere pe care am făcut-o pentru reducerea traficului. În cazul liceenilor, de exemplu, nu se va aplica pentru că pe ei nu îi aduc părinții cu mașina la școală”.

Totuși, până acum nu s-a stabilit ceva concret. Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al EURO 2020, spune că încă nu s-a făcut o propunere oficială către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. „Nu s-a făcut o propunere oficială, însă s-a discutat în Comitetul interministerial să se intre în vacanţă cu 3-4 zile mai devreme. Pentru că vacanţa începe sâmbătă, 13 iunie, meciul este pe 14, iar noi dorim ca elevii din ciclul 1-8 să încheie cursurile de miercuri”, a declarat acesta.

Capitala României a primit organizarea a patru partide din cadrul EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European. Astfel, Bucureştiul va găzdui trei jocuri din cadrul Grupei C şi unul în faza optimilor de finală. Meciurile se vor disputa pe Arena Naţională și sunt programate în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică în urma barajului din Liga Naţiunilor, „tricolorii” lui Mirel Rădoi vor juca cel puţin două partide în fața propriilor fani.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă