19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportEsalonul doi l-a amenintat pe Geoana cu demisia

Esalonul doi l-a amenintat pe Geoana cu demisia

Mircea Geoana sustine ca a luat decizia depunerii motiunii de cenzura la sugestia consilierilor britanici. Adevaratul motiv pentru care Geoana a devenit transant este insa demisia in bloc a vicepresedintilor PSD, cei care l-au amenintat pe seful partidului ca il lasa singur daca mai sustine guvernul PNL.

Cei doi consilieri britanici nu le-au sugerat pesedistilor sa intre la guvernare, ne-au declarat surse din conducerea PSD, ci in analiza prezentata la Bran au explicat ca PSD este perceput ca un partid aflat si la guvernare, si in opozitie si ca aceasta ambiguitate dauneaza procentelor din sondaje. Mircea Geoana a declarat marti seara ca decizia privind depunerea motiunii de cenzura a fost luata ca urmare a sfaturilor primite de la britanici. Insa presedintele PSD a preferat sa paseze responsabilitatea in spatele consilierilor pentru a nu recunoaste ca, de fapt, a fost santajat de propriii sai vicepresedinti. Reamintim ca la strategia PSD pentru campania privind alegerile europarlamentare va lucra firma de consultanta britanica Benn, Schoen&Berland Associates, la care lucreaza fostul secretar al Partidului Laburist Matt Carter, cel care i-a dus pe laburisti la guvernare dupa circa 17 ani de opozitie si i-a ajutat sa castige trei mandate consecutive.
Ioan Rus, Ilie Sarbu, Liviu Dragnea, Victor Ponta i-au spus la Bran lui Geoana ca, daca nici de data asta nu ia o decizie transanta si nu o respecta, ei isi dau demisia si pleaca. Chiar in timpul sedintei de marti a Biroului Permanent de conducere, liderul grupului de la Cluj, Ioan Rus, a avut o interventie dura, aratand ca el "nu mai poate participa la baltirea asta", referindu-se la starea de ambiguitate in care pluteste partidul. Radicalismul clujenilor a fost imbratisat si de secretarul general al partidului, Titus Corlatean, dar si de vicepresedintele partidului Marian Sarbu (acesta visand la portofoliul muncii).

Toti acestia l-au fortat pe presedintele PSD sa anunte declansarea razboiului cu PNL, hotarand cu o seara inainte intre ei ca Geoana nu mai trebuie lasat sa conduca partidul de unul singur. "Daca nu saream cu totii pe el, n-ar fi luat nici o decizie, pentru ca nu stie ce sa faca si, chiar daca ia o decizie, a doua zi o intoarce", ne-a declarat unul dintre membrii gruparii radicale din PSD. De altfel, dupa adunarea de la Bran, vicepresedintii au inceput sa dea tonul unei schimbari in politica interna a partidului cerand strangerea randurilor, disciplina si unitate. Se spune ca tot ei l-ar fi determinat pe Geoana sa-l invite pe vicepresedintele demisionar Vasile Dancu sa se intoarca in echipa de conducere. Marti seara, Titus Corlatean este cel care i-a cerut lui Geoana sa il roage pe Dancu sa renunte la demisie si sa revina pe functia de vicepresedinte. Ilie Sarbu si Ioan Rus discutasera la telefon cu Dancu, acesta acceptand sa treaca peste conflictele cu presedintele PSD. Geoana insa afirma spre seara, referindu-se la "chestiunea cu Dancu", ca "e prea devreme, sa mai treaca putin timp", Dancu insusi aratandu-se putin interesat de invitatie: "Chestiunile formale nu ma intereseaza".

Consilieri ieftini
Consilierii britanici angajati de PSD au fost adusi la partid de Mircea Geoana personal si lucreaza, potrivit liderilor PSD, numai pentru campania alegerilor europarlamentare. Pretul contractului incheiat cu PSD este mai mic de un milion de euro, Geoana bucurandu-se ca "a scapat de israelienii care cereau foarte multi bani". Liderul PSD s-a laudat insa ca in luna septembrie va veni la partid, special pentru el, celebrul sociolog britanic Anthony Giddens, care va participa la o serie de intalniri cu social-democratii.

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă