19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportErori de redactare în programul lui Ponta: salariul minim e mai mare....

Erori de redactare în programul lui Ponta: salariul minim e mai mare. Revizuirea Constituţiei nu apare

Premierul Victor Ponta a precizat că programul de guvernare conţine două erori de redactare, salariul minim fiind de 1200 lei şi nu 1100 cum s-a zis iniţial. Premierul a spus că erorile vor fi îndreptate, potrivit Mediafax.

“Salariul minim pe economie e 1200. A fost o greşeală de redactare pentru că am redactat lucrurile de miercuri noapte până joi, la fel cum a fost o greşeală cea referitoare la privatizarea CFR Marfă – rămâne conform acordului cu FMI, privatizare majoritară şi nu minoritară”, a spus Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta ar putea candida la alegerile prezidenţiale

El a arătat că forma finală a programului de guvernare va fi forma pe care marţi Guvernul o depune la Parlament, după ce primeşte eventual observaţii.

Ponta a precizat, totodată, că era logic ca noul program de guvernare să stipuleze faptul că CAS scade dacă situaţia financiar-bugetară permite, argumentând că între timp România a încheiat un nou acord cu FMI şi a ratificat Tratatul de guvernanţă fiscală.

“Dacă vrem să fim ţară membră a UE nu putem peste noapte să aruncăm bugetul în cap şi să îl facem altfel. Evident că în discuţia cu CE în primul rând şi cu FMI aceste obiective politice şi de guvernare le vom realiza. Nu putem să le facem împotriva tratatelor pe care România le-a ratificat deja”, a spus Ponta.

Limita maximă până la care ar urma să crească, în etape, până în 2016 salariul minim este în programul noului Guvern mai mică decât limita superioară asumată de Guvernul USL în decembrie 2012, fiind calculată acum la 1.100 lei, faţă de ţinta de 1.200 lei fixată atunci pentru acelai interval.

Astfel, în programul de guvernare asumat la sfârşitul anului 2012, angajamentul era pentru o creştere progresivă a salariului minim pe economie, până în anul 2016, până la 1.200 lei.

Guvernul a preluat, eronat, din vechiul program de guvernare paragraful privind CFR Marfă, asumându-şi astfel vânzarea doar a unui pachet minoritar de acţiuni, contrar deciziei CSAT şi obligaţiilor FMI, premierul Victor Ponta, atenţionat, vineri, de MEDIAFAX, cerând telefonic SGG modificarea în Parlament.

“Aşa a apărut, minoritar ? Este o greşeală”, a spus Ponta, după care l-a sunat pe secretarul general al Guvernului şi i-a cerut să modifice textul în Parlament, acolo unde programul a fost deja transmis în această formă.

Revizuirea Constituţiei este piesa lipsă din program

Premierul Victor Ponta a declarat că procesul de revizuire a Constituţiei este deja declanşat, acesta fiind motivul pentru care revizuirea Legii fundamentale nu mai apare în programul de guvernare al noului Guvern.

“Avem un proces deja declanşat şi nu aveam cum să spun că iarăşi o luăm de la capăt. Noi am scos din program ceea ce deja s-a relizat şi anume procesul de revizuire a Constituţiei, care este declanşat, este acea comisie condusă de domnul Antonescu din care noi facem parte. Nu avea rost să scriem că o luăm de la capăt, să nu înţelegeţi că noi facem altă revizuire”, a spus Ponta.

El a precizat că posibilitatea unui referendum de revizuire odată cu europarlamentarele, respectiv pe 25 mai, depinde de decizia Parlamentului, întrucât data referendumului e decisă de Legislativ.

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă