18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSportEmil Boc, sub tocul Elenei Udrea

Emil Boc, sub tocul Elenei Udrea

Democrat-liberalii îl presează pe Emil Boc să facă ordine în Guvern şi în partid: Elena Udrea vrea alegeri interne la toamnă şi pedepsirea „disidenţilor”, iar cei din urmă cer insistent remanierile promise.

Secretarul executiv al PDL, Elena Udrea, pare să fi identificat soluţia pentru calmarea spiritelor din partid: organizarea de alegeri interne în această toamnă pentru funcţiile importante de la centru. Propunerea ministrului Dezvoltării şi Turismului a fost agreată de mai mulţi lideri, au declarat pentru România Liberă surse participante la şedinţa noctură de luni a conducerii PDL.
De altfel, vicepreşedinta PDL Roberta Anastase ne-a declarat că în partid „se simte nevoia organizării alegerilor mai devreme decât era stabilit”. Preşedintele partidului, Emil Boc, s-a declarat de acord cu discutarea acestei chestiuni în următoarea şedinţă a conducerii de la centru. În urmă cu câteva luni, Biroul Permanent hotărâse amânarea scrutinului intern pentru primăvara anului viitor.
Cât priveşte propunerea deputatului Sulfina Barbu de a fi instalată o conducere interimară, care să-i degreveze pe miniştri de activitatea politică, greii PDL au cata¬logat-o drept „o prostie”. Chiar şi adepţii acestei idei ar fi făcut un pas înapoi, propunând în schimb atribuţii suplimentare pentru vicepreşedinţii partidului. „Pe cine doriţi să dăm la o parte? Pe Blaga, Videanu, Udrea? Chiar vreţi să-i izolăm?”, ar fi spus unul dintre liderii din garda veche, potrivit surselor citate. În acelaşi context, şeful PDL, Emil Boc, a ţinut să amintească succesele electorale ale actualei con¬duceri a partidului, făcând astfel front comun cu tripleta BVB. La rândul lui, ministrul Internelor, Vasile Blaga, a intervenit pe un ton ameninţător: „Nu mă faceţi să vorbesc ! Dacă spun eu tot ce ştiu despre fiecare dintre voi…”.

Disidenţii au scăpat pentru moment

Cum nu prea au avut sorţi de izbândă împotriva greilor din partid, pedeliştii au revenit la problema remanierilor, amânate pentru toamnă. Aceştia i-au dat ultimatum premierului Emil Boc ca pâ¬nă la 1 septembrie să finalizeze evaluările activităţii miniştrilor, după care să ia măsurile promise. Cei mai vehemenţi în această privinţă au fost din nou Cezar Preda şi Sulfina Barbu, care s-au declarat „mult mai competenţi” decât mulţi dintre miniştrii actuali.
Discuţiile pe această temă nu au fost însă finalizate, susţin surse participante la şedinţă, urmând să fie reluate săptămâna viitoare. O singură idee s-ar fi conturat mai clar: susţinerea lui Emil Boc pentru funcţia de premier până la finalul de drept al mandatului. Tot luni seară, pedeliştii au discutat despre sancţionarea celor care au criticat recent Guvernul, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Radu F. Alexandru. Dacă pentru moment i-a iertat, Emil Boc a anunţat că, de acum înainte, orice demnitar al PDL care iese din limitele statutului va suporta rigorile acestuia.

Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă