5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportEmil Boc nu se lasă dus nici de la partid, nici de...

Emil Boc nu se lasă dus nici de la partid, nici de la Guvern

În timp ce preşedintele Traian Băsescu este în continuare preocupat de găsirea unei alternative la Emil Boc, premierul în funcţie dă semne că nu mai este dispus să-şi depună mandatul.

 

Dacă în urmă cu o săptămână premierul Emil Boc spunea într-una din întâlnirile liderilor PDL cu şeful statului că demisionează dacă partidul decide asta, acum s-a cam răzgândit. Surse democrat-liberale susţin că Boc vrea să-şi ducă până la capăt atât mandatul de la Guvern, cât şi pe cel de preşedinte al PDL. El ar miza pe faptul că partenerii din coaliţie, în special UDMR şi minorităţile nu ar accepta varianta unui premier tehnocrat, iar în PDL nu prea există alternativă pentru acest post. Cât priveşte funcţia de la partid, Emil Boc este convins că ar porni în cursă pe picior de egalitate cu Vasile Blaga, bucurându-se încă de sprijinul unor filiale importante din ţară, dar şi de simpatia majorităţii membrilor. „Emil Boc este un preşedinte bun, care a împăcat de multe ori şi capra, şi varza în partid. Are şanse clare la un nou mandat, mai ales că toată lumea ştie că nu va conduce singur”, au declarat pentru România Liberă sursele citate.

„A împăcat şi capra, şi varza”

Nu doar în culise se vorbeşte despre refuzul lui Emil Boc de a renunţa la funcţiile deţinute. Şi la nivel oficial premierul lasă să se înţeleagă că deocamdată nu vrea să plece. „Demisiile sau remanierile nu se discută şi nu se fac prin presă, asta vă pot asigura”, a afirmat, ieri, primul-ministru. El a subliniat că în această perioadă este preocupat de asumarea răspunderii pe noul Cod al Muncii şi va continua să se dedice activităţii de la Guvern până în ultimul moment al mandatului său, indiferent când va fi acela. „După cum ştiţi, sunt în faţa dumneavoastră, îmi asum răspunderea pe Codul Muncii, pe o lege importantă, de care depind locurile de muncă ale românilor. Asta fac din primul până în ultimul moment al mandatului, indiferent care va fi el”, a precizat Emil Boc. Anterior, el declarase într-un interviu la RRA că un guvern „există atâta vreme cât are susţinere politică”, dând astfel de înţeles că încă nu e momentul predării de ştafetă.

PDL evaluează riscurile electorale

Amânarea deciziei înlocuirii premierului până după Congresul UDMR a dat timp PDL, să facă o estimare a riscurilor electorale în cazul în care Guvernul ar merge mai departe în aceeaşi formulă. „După alegerile din UDMR, ar trebui să fie gata şi analiza sociologică la care lucrează Biroul Permanent, în care vom vedea mai precis cum stă Boc la încredere”, spun surse din conducerea formaţiunii. În funcţie de rezultatele cercetării, liderii locali, acum împărţiţi în tabere pro şi contra, vor tranşa soarta lui Boc. „Atunci când vorbim despre schimbarea domnului Emil Boc, trebuie să ne punem foarte clar întrebarea: cui foloseşte această schimbare? Dacă găsim răspunsul la această întrebare, atunci sigur ne mai lămurim”, a declarat la RFI şi prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, subliniind că România are angajamente internaţionale pe care trebuie să le respecte.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă