Haltere: Egiptul, suspendare de doi ani pentru dopaj

Egiptul a fost suspendat de Federaţia internaţională de haltere (IWF), pentru cazuri de dopaj, şi nu va participa la Campionatele Mondiale care au debutat miercuri în Thailanda, a anunţat organizaţia cu sediul la Budapesta.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2019 - 15:29

Federaţia egipteană a fost suspendată pentru doi ani, începând cu data de 12 septembrie, şi "are la dispoziţie 21 de zile pentru a face apel în faţa Tribunalului de Arbitraj sportiv (TAS)'', precizează IWF într-un comunicat.

Decizia de suspendare a Egiptului a fost luată de o comisie independentă, a adăugat IWF, care "nu va mai face niciun alt comentariu" pentru moment.

Această suspendare vine după o serie de şapte controale antidoping pozitive, în rândul tinerilor halterofili egipteni, înregistrate în 2016.

Orice federaţie care se confruntă cu trei controale pozitive într-o perioadă de un an poate fi suspendată pentru o perioadă de doi ani.

În urma sancţiunii dictate de IWF, niciun halterofil egiptean nu va participa la Campionatele Mondiale care vor avea loc la Pattaya (Thailanda), între 18 şi 27 septembrie.

Halterofilii egipteni ar putea fi excluşi, teoretic, şi de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din anul 2020, dacă TAS va confirma suspendarea.

Acest lucru ar reprezenta o lovitură dură pentru o ţară căreia halterele i-a adus 11 medalii, între care 5 de aur, dintr-un total de 31 de medalii obţinute în 22 de participări la Jocurile Olimpice.

Comentarii