4.4 C
București
luni, 28 noiembrie 2022
AcasăSportFotbalEgipteanul Mohamed Salah a intrat într-un club de elită al fotbalului englez

Egipteanul Mohamed Salah a intrat într-un club de elită al fotbalului englez

Mohamed Salah a înscris primul gol al lui Liverpool în meciul cu Leeds United, de duminică. Astfel, el s-a alăturat clubului de elită al jucătorilor care au marcat 100 de goluri în Premier League

El este al cincilea cel mai rapid jucător care a marcat 100 de goluri, după Alan Shearer, Harry Kane, Sergio Aguero și Thierry Henry, performanță realizată doar după 162 de meciuri în Premier League.

Acesta este cel mai recent record pe care l-a doborât de când s-a alăturat echipei Liverpool. Salah a marcat, de asemenea, de mai multe ori într-un singur sezon decât orice alt jucător din Premier League, reușind să înscrie 32 de goluri în prima sa campanie din 2017/2018.

De asemenea, se află la doar cinci goluri distanță de a deveni cel mai bun marcator african din istoria competiției. Acest record este deținut în prezent de legenda lui Chelsea, Didier Drogba.

Așa cum s-a întâmplat de mai multe ori până acum, Trent Alexander-Arnold a fost cel care a dat pasa decisivă pentru cea de-a 100-a reușită a egipteanului în Premier League, trimițând o centrare la prima bară, pe care Salah a transformat-o fără probleme.

La scurt timp după ce a deschis scorul, Salah a fost aproape de dublă, marcând un gol cu o lovitură, dar care a fost însă anulat pentru offside.

Salah a început din nou sezonul din Premier League într-o formă excelentă, marcând două goluri și oferind două pase de gol în primele trei meciuri. De când s-a alăturat echipei, în 2017, cel mai mic număr de goluri pe care l-a marcat într-un sezon a fost de 19.

El a punctat decisiv și la creativitate, înregistrând 40 de pase de gol în Premier League pentru Liverpool, cu care mai are contract până în 2023.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dialogul româno-maghiar trebuie să continue

Maghiarii din România au aceleași probleme ca românii. Trec prin aceleași crize. S-au săturat de războiul din Ucraina și de propagandă. Nu se mai...

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, se întâlnește cu premierul României, Nicolae Ciucă, la București, în dimineața zilei de luni, 28 noiembrie 2022. Întâlnirea celor doi șefi...

Planul de război al generalului Ciucă. Oricare ar fi votul JAI, România intră în Schengen

România va fi primită în Spațiul Schengen indiferent care ar fi decizia din Consiliul JAI (Justiție – Afaceri Interne), care se va reuni la...
Ultima oră
Pe aceeași temă