9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportEduard Grosu țintește victoria în Turul ciclist al României

Eduard Grosu țintește victoria în Turul ciclist al României

“Anul acesta, trecând în categoria 2.1, am cerut echipei să fiu prezent şi sper să încep cu o victorie chiar din prima etapă. Obiectivul meu este să câştig cel puţin două etape în acest Tur al României. Etapa a doua pleacă din Braşov, sunt foarte bucuros. Aş fi vrut să fie o sosire la Braşov, ca să pot să câştig în faţa familiei, a prietenilor şi a fanilor mei”, a declarat Eduard Grosu, într-un comunicat remis AGERPRES.

Grosu face ciclism de la 7 ani şi are peste 50 de victorii la profesionişti, fiind cel mai bine cotat “tricolor” în ierarhia mondială. Eduard Grosu revine după şase ani în Turul României. În 2013, el a fost primul ciclist român care a câştigat o etapă în “Mica Buclă”.

Triplu campion naţional, Eduard Grosu se află în primul an de contract cu echipa pro-continentală Delko Marseille Provence KTM, iar în Turul României va pedala pe o bicicletă în valoare de 14.000 de euro.

“Asta chiar e o bicicletă OK, costă 14 mii de euro. Cei mai scumpi din echipament sunt pantofii, 650 de lire (sterline), casca vreo 200 de euro, ochelarii 100 şi tricoul tot 100. Pantofii sunt cei mai scumpi, pentru că sunt făcuţi pe piciorul tău, trebuie să fie comozi”, a explicat Eduard Grosu.

După o accidentare gravă suferită anul trecut, porecla “Ursul” a devenit tatuaj: “Mie mi se spune Ursul sau Ursuleţul, în pluton. Am un caracter mai de urs, nu mă mişcă nimic. Anul trecut am căzut în China foarte rău, mi-am rupt clavicula. Tatuajul îl am de anul trecut, după ce am căzut, am zis să schimb ceva. Plus că la noi, la Zărneşti, e rezervaţie de urşi, deci se leagă totul”.

La ediţia din acest an a Turului României se vor alinia la start 20 de echipe (şase naţionale şi 14 continentale). ”Mica Buclă”, ajunsă la ediţia a 52-a, va porni de la Cluj-Napoca, traseul de 707 km, cu sosirea programată la Bucureşti. Cursa a fost promovată de UCI, la categoria 2.1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă