25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportDragnea: Îl apăr pe Ponta de oricine. Este cel mai puternic om...

Dragnea: Îl apăr pe Ponta de oricine. Este cel mai puternic om din PSD. Îmi doresc să fie preşedintele României

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara la Realitatea TV, că PSD este un partid organizat, în ”care nu se mai fac jocuri de putere”.

De asemenea, Dragnea a subliniat că PSD este un partid ”serios”, deoarece deciziile nu se mai iau la o ”masă în restaurant”, deoarece Ponta a vrut un partid organizat.

Dragnea a evidenţiat faptul că ”l-ar apăra de oricine pe Victor Ponta”, deoarece acesta este un ”om care are nişte principii foarte sănătoase”, dar este şi ”cel mai puternic din PSD”. 

Întrebat de ce nu a candidat pentru preşedinţia PSD şi de ce l-a susţinut pe Victor Ponta pentru această funcţie, Dragnea a spus că a simţit nevoia ca partidul să fie în mâna unui tânăr.

”Am simţit nevoia că PSD-ul să facă salt într-o altă generaţie. PSD are nevoie de un tânăr, avea nevoie de un tânăr iubit de presă, care dădea bine la televizor. Am zis că Victor Ponta este cea ma bună variantă la acel moment. Asta a fost motivaţia pentru care l-am susţinut pe Victor Ponta. Ponta este un preşedinte de partid foarte bun, un premier foarte bun”, a precizat vicepremierul.

De asemenea, Dragnea a spus că îl vede pe Ponta la Cotroceni, deoarece este ”cursul său (politic – n. red.) firesc.(…) Îmi doresc să fie preşedinte”, dar că ”la anul” îl vede pe Crin Antonescu la Cotroceni.

Amintim că Liviu Dragnea este cercetat pentru presupusa implicare în fraudele din referendumul privind destituirea preşedintelui Traian Băsescu, iar în raportul MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare) al Comisiei Europene, vicepremierul este vizat de autorităţile europene pentru fapte de corupţie.

Raportul MCV, publicat miercuri, precizează că noul Guvern şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar trei dintre noii miniştri erau cercetaţi penal, iar cerinţele constituţionale, inclusiv suspendarea din funcţie a unui ministru în cazul trimiterii în judecată, vor trebui aplicate în integralitate. 

Miniştrii vizaţi de MCV se presupune că sunt Liviu Dragnea, Varujan Vosganian şi Relu Fenechiu, potrivit unui oficial din cadrul Comisiei Europene, citat de AFP.

 Citeşte şi: Doi dintre miniştrii la care face referire MCV sunt Liviu Dragnea şi Varujan Vosganian – AFP

Udrea: PDL trebuie să se regrupeze şi să facă o opoziţie adevărată

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...
Ultima oră
Pe aceeași temă