27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportDiversiunea PSD pentru neutralizarea adversarului

Diversiunea PSD pentru neutralizarea adversarului

» Documentul de strategie al PSD ajuns in presa are toate datele sa fie un avertisment "public" transmis chiar de catre social-democrati  PDL-ului, o reactie preventiva in fata unor atacuri.
Insa, in cor, liderii partidului au catalogat aceasta dezvaluire drept o  "intoxicare a presei" cu sursa necunoscuta.

 

Toate ideile expuse in asa-numita "nota strategica a staff-ului de campanie al PSD" sunt net favorabile partidului. Astfel, se enunta ca Traian Basescu se afla pe un trend descendent, ca va face orice sa schimbe "brutal configuratia politica", inclusiv prin metode violente din punct de vedere politic, adica prin racolarea fara scrupule a 18 parlamentari PSD pana la inceputul lunii septembrie. In plus, Mircea Geoana va fi atacat prin "documente tendentioase", si nu oricum, ci pe o linie foarte sensibila, simbolic, prin sotie si copii. Cu alte cuvinte, documentul PSD descrie un partid si un candidat in ascensiune, loviti de "perdantul" de la Cotroceni. O astfel de citire a "notei strategice" este confirmata inclusiv de sociologul Vasile Dancu. El ne-a declarat ca lansarea pe piata a unui asemenea document ar putea face parte din strategia PSD de a se apara de eventualele pericole care se prefigureaza pentru perioada de campanie electorala: racolarea parlamentarilor sai de catre PDL, atacuri sub centura la adresa familiei Geoana.  "In conditiile in care exista o proasta colaborare intre PDL si PSD, partidele se ataca, este posibil orice. Unii de la PSD vor sa previna petrecerea unor asemenea evenimente", a spus Dancu. De altfel, Marian Vanghelie declara ca PSD "simte" de mult timp "jocurile" pe care le fac PDL si Basescu. "Am auzit de racolari de la foarte multi colegi din PDL, am spus acum vreo trei saptamani la o emisiune, am spus foarte clar ca asta este intentia lui Traian Basescu. Intentia este de a incerca sa racoleze, pe anumite parghii, parlamentari de la PSD si de la PNL, si de intentia asta se cunoaste foarte clar", a mai spus Vanghelie. La randul sau, secretarul executiv al PSD, Lia Olguta Vasilescu, a  afirmat ca "inca de la inceputul mandatului" mai multi parlamentari ai formatiunii au primit propuneri de a pleca la alte partide. "Noi o stim inca de la inceputul acestui mandat parlamentar.

Deocamdata, nu a dezertat nimeni, si speram noi ca nici nu vom avea asemenea probleme. Credem ca deja toti parlamentarii si-au dat seama ca urmeaza o campanie electorala in care sansele sunt umar la umar si nu cred ca se risca nimeni",  a declarat Vasilescu. La randul sau, secretarul general interimar al PSD, Liviu Dragnea, nu crede ca vreun parlamentar social-democrat va pleca prin racolare. "Nu este nici o dovada. Nu va pleca nici un parlamentar al nostru", a sustinut Dragnea. In schimb, deputatul Valeriu Zgonea lasa sa se inteleaga ca fostii presedinti de filiale, aflati in conflict cu actuala conducere locala, ar putea fi primii vizati in intentia de racolare venita din partea PDL. "Ei au o anumita suparare, nu mai sunt la conducerea organizatiilor si nu sunt in relatii foarte bune pe plan local", a precizat Zgonea. Acesta chiar a precizat ca este posibil ca trei-cinci parlamentari PSD sa voteze in favoarea unei eventuale motiuni de cenzura introduse de PNL-UDMR cand Guvernul isi va asuma raspunderea pentru pachetul de legi privind reforma fiscala. "Nu va fi insa nici o problema, pentru ca avem o majoritate de peste 70% in Parlament", a sustinut Valeriu Zgonea.

Totusi, toti liderii PSD au negat existenta unei asemenea strategii a partidului, sustinand ca este o "facatura" a presei. Liviu Dragnea sustine ca documentul este prea "prost" facut pentru a fi realizat in laboratoarele partidului, considerand ca informatiile sunt "adevaruri din presa". La randul sau, liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a negat amprenta PSD pe aceasta strategie, in timp ce deputatul Madalin Voicu considera ca strategia a fost pusa la cale de mass-media pentru a denigra partidul sau. Pe aceeasi linie, Valeriu Zgonea spune ca documentul este "intoxicare de presa". "S-au luat tot felul de informatii care au circulat public in ultima perioada, s-au procesat, s-a facut compilatie cu ele si a iesit asa ceva", a mai spus Zgonea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă