12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportDiaconescu şi Korodi avertizează: Anularea hotărârii de guvern privind UMF Tg. Mureş...

Diaconescu şi Korodi avertizează: Anularea hotărârii de guvern privind UMF Tg. Mureş poate avea impact în exterior

Ministrul de Externe demis, Cristian Diaconescu, şi fostul şef al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, Korodi Attila, au afirmat miercuri seară că anularea hotărârii care înfiinţează linia maghiară la UMF Tg. Mureş va avea un impact negativ la nivelul percepţiei capitalelor europene, scrie Realitatea.net.

Diaconescu a ţinut să sublinieze că Guvernul Ungureanu este “singurul Executiv din Europa şi spaţiul euro-atlantic doborât de o moţiune anti-etnică”.

“Probabil că dacă dorim să ne uităm atent la sensul valoric şi modul în care România se află astăzi poziţionată, alţii o s-o facă. Dacă nu dorim să ne uităm atent, ne priveşte, alţii o s-o facă, vom constata că acest semnal, sper singular, este preocupant”, a completat el, la TVR Info.

Diaconescu s-a declarat convins că, dacă executivul Ponta va anula HG privind UMF Tg. Mureş, decizia va avea un impact serios în exterior. El a spus că, până acum, România era considerată un succes privind raportarea la minorităţi şi era de “neaşteptat” ca o astfel de temă privind restrângerea unor drepturi să revină.

Prezent în emisiune, Attila Korodi, fost preşedinte de politică externă a Camerei Deputaţilor, a comentat că aceste teme sunt sensibile. “Ar fi păcat ca pentru lucruri gratuite să se uite urât la România capitalele europene. Românii nu au nicio vină, numai că unii calculează că aceasta ajută la cariera politică”, a comentat el.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat miercuri că în prima şedinţă a Guvernului Ponta va fi abrogată Hotărârea de Guvern privind UMF Târgu Mureş.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă