9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportDiaconescu a respins ipoteza ca PNL si PSD si-au dat mana pentru...

Diaconescu a respins ipoteza ca PNL si PSD si-au dat mana pentru a-si imparti functiile de prefecti

Partidul Social Democrat (PSD) considera ca atat Guvernul, condus de presedintele liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu, cat si Partidul Democrat au tratat in mod politic schimbarea celor sase prefecti, confirmand ca depolitizarea institutiei prefectului "nu a fost decat o minciuna".

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat joi, pentru Rompres, ca pentru schimbarea celor sase prefecti nu s-au invocat decat argumente politice atat de catre Guvern, care ar fi trebuit sa ia aceasta decizie in baza unei evaluari profesionale tehnice, cat si de catre PD care a reactionat tot la nivel politic.

"Aceasta situatie dovedeste ca puterea actuala nu doreste o descentralizare reala a administratiei locale, Guvernul aplicand o politica damboviteana, preferand sa aiba in teritoriu functionari care sa raspunda la comanda politica", a sustinut Diaconescu.

Purtatorul de cuvant al PSD a respins ipoteza ca liberalii si social-democratii si-au dat mana pentru a-si imparti functiile de prefecti.

"PSD nu participa si nu va participa la niciun proiect de acoperire politica a unei reale descentralizari si depolitizari a administratiei locale", a spus Diaconescu, adaugand ca PD a facut parte doi ani dintr-un Guvern "care a blocat proiectele de descentralizare".

Diaconescu a respins si criticile lui Vasile Blaga la adresa lui Titus Corlatean, pe care l-a acuzat ca "se poarta ca o trufanda si actioneaza ca si Octav Cozmanca". "Este o asociere fortata, Titus Corlatean este secretarul general al PSD, nu al Guvernului", a mentionat purtatorul de cuvant social-democrat.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a acuzat joi Guvernul ca trateaza depolitizarea administratiei in acelasi mod ca si Partidul Social Democrat.

"Am remarcat ca nu s-a schimbat nimic in filosofia PSD in abordarea administratiei publice locale. Mai departe o considera ca un instrument al luptei politice si trufandale pesediste de tipul Corlatean gandesc exact ca si Cozmanca", a sustinut liderul democrat, care a acuzat Guvernul ca, prin schimbarea celor sase prefecti, s-a dat "o lovitura grea" reformei administratiei publice.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...

Formația lui Horațiu Moldovan, eliminată din Cupa Spaniei! Athletic Bilbao va juca finala

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 3-0 pe Atletico Madrid, în returul de pe „San Mames”. În...

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă