30.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportDiaconescu a respins ipoteza ca PNL si PSD si-au dat mana pentru...

Diaconescu a respins ipoteza ca PNL si PSD si-au dat mana pentru a-si imparti functiile de prefecti

Partidul Social Democrat (PSD) considera ca atat Guvernul, condus de presedintele liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu, cat si Partidul Democrat au tratat in mod politic schimbarea celor sase prefecti, confirmand ca depolitizarea institutiei prefectului "nu a fost decat o minciuna".

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat joi, pentru Rompres, ca pentru schimbarea celor sase prefecti nu s-au invocat decat argumente politice atat de catre Guvern, care ar fi trebuit sa ia aceasta decizie in baza unei evaluari profesionale tehnice, cat si de catre PD care a reactionat tot la nivel politic.

"Aceasta situatie dovedeste ca puterea actuala nu doreste o descentralizare reala a administratiei locale, Guvernul aplicand o politica damboviteana, preferand sa aiba in teritoriu functionari care sa raspunda la comanda politica", a sustinut Diaconescu.

Purtatorul de cuvant al PSD a respins ipoteza ca liberalii si social-democratii si-au dat mana pentru a-si imparti functiile de prefecti.

"PSD nu participa si nu va participa la niciun proiect de acoperire politica a unei reale descentralizari si depolitizari a administratiei locale", a spus Diaconescu, adaugand ca PD a facut parte doi ani dintr-un Guvern "care a blocat proiectele de descentralizare".

Diaconescu a respins si criticile lui Vasile Blaga la adresa lui Titus Corlatean, pe care l-a acuzat ca "se poarta ca o trufanda si actioneaza ca si Octav Cozmanca". "Este o asociere fortata, Titus Corlatean este secretarul general al PSD, nu al Guvernului", a mentionat purtatorul de cuvant social-democrat.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a acuzat joi Guvernul ca trateaza depolitizarea administratiei in acelasi mod ca si Partidul Social Democrat.

"Am remarcat ca nu s-a schimbat nimic in filosofia PSD in abordarea administratiei publice locale. Mai departe o considera ca un instrument al luptei politice si trufandale pesediste de tipul Corlatean gandesc exact ca si Cozmanca", a sustinut liderul democrat, care a acuzat Guvernul ca, prin schimbarea celor sase prefecti, s-a dat "o lovitura grea" reformei administratiei publice.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă