17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportDECLARAŢIE ŞOC. Ministrul Ioan Rus: Premierul nu are pentru ce să demisioneze....

DECLARAŢIE ŞOC. Ministrul Ioan Rus: Premierul nu are pentru ce să demisioneze. De la Aristotel la Platon, toţi au plagiat!

Ioan Rus, ministrul Administraţiei şi Internelor, spune că prim-ministrul Victor Ponta nu are pentru ce să demisioneze în urma scandalului de plagiat, potrivit HotNews.ro.

Rus a explicat că, în ceea ce priveşte plagiatul, ”de vreo 2000 şi ceva de ani încoace, de la Aristotel la Platon, toţi au plagiat. (…) Autorul emite nişte teze, de aceea se numeşte teză de doctorat”. Declaraţiile au fost făcute la Antena 3, în cadrul emisiunii moderate de Victor Ciutacu.

Legat de scandalul de plagiat în care este implicat premierul Victor Ponta, Rus a afirmat ironic că ”o ceată de portocalii s-a adunat azi cu un chimist în frunte să atace cu duritate maximă nişte chestiuni legate de drept”.

Referitor la convorbirea telefonică pe care a avut-o cu Adrian Năstase în seara arestării, Rus a declarat că Năstase ”era depresiv şi extrem de necajit”.

”Când văd trişti din ăştia care atacă în toate felurile (…) Din punctul meu de vedere, până la data în care i se aducea mandatul acasă, Adrian Năstase era un om perfect liber, cu toate drepturile de rigoare. Până atunci, nu avea interdicţie să vorbească cu mine, nici cu nimeni. Putea să vorbească chiar şi cu preşedintele Traian Băsescu”, a afirmat Ioan Rus.

În ceea ce priveşte o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, ministrul de interne a declarat că suspendarea nu este o decizie care să ţină de ministerul pe care îl conduce, ci de conducerea partidelor aflate în Parlament.

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă