12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportDaniil Medvedev susține că fanii tenisului nu-l plac pentru că este rus

Daniil Medvedev susține că fanii tenisului nu-l plac pentru că este rus

Daniil Medvedev a sugerat că fanii de la Australian Open de anul acesta l-au batjocorit pentru că este rus. Este mai probabil să fi fost huiduit din cauza izbucnirilor sale grosolane și lipsite de respect din timpul turneului. Numărul 2 mondial i-a numit pe fani „idioți” și fără „creier” și a pus sub semnul întrebării inteligența unui arbitru, scrie Insider.

Aproape în fiecare etapă a Australian Open din acest an, Daniil Medvedev s-a trezit batjocorit de mulțime.

După înfrângerea sa în finala de duminică cu Rafael Nadal, unde a fost din nou batjocorit de secțiuni ale Rod Laver Arena, numărul doi mondial a susținut că a fost maltratat de fani pe tot parcursul turneului pur și simplu pentru că este rus.

Medvedev nu a furnizat dovezi specifice pentru afirmația sa, iar motivul real pentru care a fost supus oricărui abuz sau lipsă de respect din partea fanilor are probabil mai degrabă de-a face cu propria sa atitudine.

Din prima rundă, tânărul de 25 de ani a gemut și a gemut la orice ocazie aparent, insultând în același timp oameni din spectrul tenisului, inclusiv arbitrii, personalul stadionului, adversarii și fanii.

După victoria din turul al doilea, el a acuzat în mod incorect membrii mulțimii că îl batjocoresc când de fapt doar imitau celebrul gest „SIUUUU” al lui Cristiano Ronaldo.

În timpul victoriei în runda a patra în fața americanului Maxime Cressy și-a numit adversarul „plictisitor” și „norocos”.

În sferturile de finală, el a numit un operator de ecran un „idiot” fără „creier”.

Dezordinea, care amintește de faimoasele izbucniri ale lui John McEnroe, l-a făcut pe Medvedev să pună la îndoială în mod direct competența arbitrului, pe care îl numește prost și țipă la el într-un mod pe care chiar și cel mai fidel fan ar recunoaște că este profund lipsit de respect.

Medvedev și-a cerut scuze după meci.

În sfârșit, în finală, când a fost de fapt batjocorit de fani, i-a numit „idioți” fără „creier”.

Este clar că antipatia tot mai mare a fanilor față de Medvedev pe tot parcursul turneului a coincis direct cu comportamentul său din ce în ce mai disprețuitor și agresiv față de cei din jur.

Din motive similare, mulțimile din Melbourne s-au chinuit să-l atace pe Novak Djokovic de-a lungul anilor.

Sârbul și-a pierdut calmul cu arbitrul de scaun după ce i s-au dat încălcări consecutive de timp în finala din 2020, în timp ce pe tot parcursul turneului din anul următor a făcut furori, plângându-se de condițiile de carantină, în ciuda faptului că a primit un tratament și facilități mai bune decât aproape toți ceilalți jucători.

Anul acesta, desigur, a fost inamicul public numărul unu după scandalul privind vaccinarea anti-COVID, care i-a înfuriat pe mulți australieni. În cele din urmă a fost deportat.

La fel ca Djokovic, Medvedev pur și simplu nu poate să-și trateze colegii concurenți, fanii și personalul atât de nepoliticos.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Top 5 electrocasnice care îți pot face viața mai ușoară

În societatea de azi, tehnologia a revoluționat cu adevărat felul în care oamenii lucrează și trăiesc, iar electrocasnicele moderne au devenit o parte integrantă...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă