9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportAlte sporturiDaniela Haralambie, sportivă la sărituri cu schiurile, și-a egalat performanța de acum...

Daniela Haralambie, sportivă la sărituri cu schiurile, și-a egalat performanța de acum 4 ani din Coreea de Sud

Sportiva română Daniela Haralambie s-a clasat sâmbătă pe locul 25 în clasamentul final al probei de sărituri cu schiurile de la trambulina normală, desfășurată la Centrul național de sărituri cu schiurile Zhangjiakou, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Daniela Haralambie a sărit în prima manșă 88,5 metri (83 de puncte), la capătul căreia era pe locul 19. În manșa decisivă, Haralambie nu a mai reușit o săritură la fel de bună, ea aterizând la 79,5, pentru 73,2 puncte, conform stiri247.ro.

Daniela Haralambie a evoluat la sărituri cu schiurile, în cadrul JO de la Beijing, obținând o performanță ca acum 4 ani la Pyeongchang

Cu un total de 156,2 puncte, Haralambie s-a clasat pe locul 25, egalând astfel performanța obținută la ediția din 2018 de la Pyeongchang.

Campioană olimpică a devenit slovena Ursa Bogataj, cu un total de 239 de puncte, cu două sărituri de 108 și 100 metri.

Medalia de argint i-a revenit sportivei germane Katharina Alhaus, în timp ce bronzul a fost câștigat de slovena Nika Kriznar.

Olimpiada de iarnă va reveni în Europa după ediţiile din 2018 (PyeongChang/Coreea de Sud) şi 2022 (Beijing/China) găzduite în Asia. Ultima ediţie europeană a fost cea din 2014, de la Soci.

Candidatura italiană, care prevede mai ales o ceremonie de deschidere la Milano şi probe de schi alpin la Bormio pentru bărbaţi şi Cortina d’Ampezzo pentru femei, a fost preferată candidaturii suedeze, Stockholm/Are. Această ediţie a JO de iarnă se va defăşura între 6 şi 22 februarie 2026.

Din lipsa susţinerii populare şi a costurilor, au renunţat rând pe rând Calgary (Canada), Graz (Austria), Sapporo (Japonia) şi Sion (Elveţia), în timp ce CIO a blocat candidatura staţiunii turce Erzurum în octombrie 2018.

Italia a mai găzduit de două ori Jocurile Olimpice de iarnă, în 1956 la Cortina d’Ampezzo şi în 2006 la Torino.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă