12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportDaniel Oajdea vrea să-şi facă partid

Daniel Oajdea vrea să-şi facă partid

Deputatul independent Daniel Oajdea, exclus în urmă cu o lună din PDL, susţine că ia în calcul varianta înfiinţării unui nou partid politic, adăugând că are “prieteni” în toată ţara, care s-ar alătura unui astfel de demers.

Daniel Oajdea a declarat, vineri seară, că ia în calcul varianta înfiinţării unui nou partid politic, o decizie în acest sens urmând să fie luată doar după ce va vedea cum va arăta noua lege electorală, scrie Mediafax.

Oajdea a afirmat că în cazul în care noua lege nu va da nicio şansă candidaţilor independenţi, se gândeşte serios la această posibilitate.

“Mai e un an până la alegeri, e posibil orice. Nu ştiu cum va arăta noua lege electorală şi ce şanse vor avea candidaţii independenţi. Dacă legea dă şanse mult mai mici ca acum, atunci e posibilă orice variantă. M-am gândit şi la posibilitatea înfiinţării unui nou partid, dar nu am luat încă o decizie”, a declarat Oajdea.

Deputatul a precizat că în niciun caz noul partid nu va fi de stânga.

Daniel Oajdea a afirmat că are “prieteni” în toată ţara, inclusiv parlamentari, care i-ar fi spus că s-ar alătura unui nou proiect politic.

“Sunt şi parlamentari şi oameni de presă şi ONG-uri cu care am relaţii bune şi cu care am discutat despre posibilitatea creării unui nou partid. Au spus toţi că ar fi o idee bună”, a precizat fostul democrat-liberal.

Oajdea a spus că nu înfiinţarea unui nou partid e marea problemă, ci obţinerea de către noua formaţiune a unor rezultate bune în alegeri.

Deputatul Daniel Oajdea a fost exclus luna trecută din PDL, în urma declaraţiilor sale critice la adresa partidului. Decizia a fost luată de către Biroul Permanent Naţional al PDL, urmând să fie validată în Consiliul Naţional de Coordonare al partidului.

La alegerile din 2008, Daniel Oajdea a fost ales deputat pe listele PDL, într-un colegiu din municipiul Iaşi.

Cele mai citite

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă